Zo doen hippe bakkers dat: Arend (36) blogt, twittert en bakt vierkant brood
Koken & EtenDe 36-jarige bakker Arend Kisteman droomde als kind al van een eigen bakkerij. Die droom kwam tien jaar geleden uit. Inmiddels heeft hij meerdere prijzen gewonnen met zijn Zwolse Stadsbakkerij. En nu is hij ook nog de jongste voorzitter ooit van de NBOV, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging. Zijn missie: de bakker weer hip maken.
Kisteman nam symbolisch het stokbrood over van zijn voorganger. Maar daar houdt de lol ook gelijk op. Hij ziet het voorzitterschap als een serieuze aangelegenheid. De bakker stroopt zijn mouwen op. Er is vooral werk aan de winkel. Hij wil dat bakkers weer een vlot imago krijgen en zelf geeft hij het goede voorbeeld.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Buiten Koken
Harry is dol op de braai: ‘Het gaat om samenzijn. Met zijn allen rond het vuur’
Laat de luxe keuken even links liggen. Deze zomer ontdekken we de charme van buiten koken. Van primitief op vuur tot chic met een moderne barbecue. Vandaag: Zuid-Afrikaanse braai. -
Koken & Eten
Hoe komt het dat exotisch fruit zoals een banaan weken onderweg is en toch pas op de fruitschaal rijpt?
Als je exotisch fruit zoals bananen, ananas of kiwi’s ‘vers’ in de winkel koopt, hebben die meestal al een lange reis achter de rug. Gemiddeld zijn ze vijf weken onderweg. Zelfs dan zijn ze groen, hoe kan dat? -
Koken & Weten
Leontien overwon haar visfobie: ‘Thuis huilde ik hard van opluchting en ongeloof’
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kun je bang zijn voor voeding en hoe kom je daarvan af? -
Gerard bakt speciale rood-witte tompoucen voor de Feyenoord-finale: ‘Ze lopen beter dan die van Ajax’
Gerard van de Vliet van bakkerij De Jager uit Leerdam moest als rasechte Feyenoordfan altijd lijdzaam toekijken als zijn baas bij wéér een kampioenschap tompoucen maakte met daarop het Ajax-logo. Nu kan Van de Vliet lachen. De bakkerij gaat vanwege het behalen van de finale in de Conference League Feyenoord-tompoucen maken. De bestellingen stromen binnen. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje.
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
PREMIUM
Hier werken vrijwilligers aan één doel: 400 monden voeden met biologisch eten
Wat oogsten en eten we deze zomer? We gaan langs bij bijzondere boerderijen, kijken wat er nu van het land komt en vragen een chef hoe we het lekker kunnen bereiden. Deze week rode bieten van de Herenboeren in Boxtel.