Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel.
Delen per e-mail
In de supermarkt is volop aanbod aan popcorn. Verschillende merken bieden popcorn in zakken of magnetronpopcorn aan. Voor een zak popcorn van 100 gram betaal je ongeveer 99 cent. Magnetronpopcorn is iets goedkoper: hiervoor betaal je 1,85 euro voor 270 gram (69 cent voor 100 gram). Een nóg goedkopere optie ligt ook gewoon in de supermarkt, namelijk popcornmaïs. Voor slechts 1,55 euro heb je een zak van 900 gram. Omgerekend is dit 17 cent per 100 gram, dit is bijna zes keer goedkoper dan een voorverpakte zak.
Niet alleen verschil in prijs, ook in smaak
Uit 100 gram popcornmaïs haal je uiteindelijk 97 gram popcorn. Bespaarjournalist Marieke Henselmans van Bespaarboeken.nl raadt aan om popcorn altijd zelf te maken. ,,Het is toch zonde om een voorverpakte zak met taaie popcorn te eten”, stelt ze. ,,Daarnaast weet je niet hoeveel vet ze in zo'n zak popcorn of magnetronpopcorn gooien. Als je het zelf doet, kun je het ook nog eens beter op smaak brengen.”
De reden dat (magnetron)popcorn duurder is, komt door het gemak, volgens Henselmans. ,,Toch betalen mensen er graag voor.” Ook de productiekosten die in zo'n zak popcorn zitten worden meegerekend in de prijs.
Laagje karamel
Het leuke aan het maken van popcorn is dat je zelf kan variëren met smaken. Henselmans vertelt dat zij vroeger vaak popcorn met een laagje karamel eroverheen maakte: ,,Doe een klontje boter in de pan met een paar eetlepels suiker en begin direct met roeren”, zegt ze. Een houten lepel is hiervoor een must. Zo krijg je vloeibare karamel wanneer je het, als het klaar is, direct van het vuur afhaalt. Uiteindelijk giet je dit over de popcorn. ,,Een heuse suikerbom, maar zó lekker.”
Bekijk hier de video's over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM1000ste aflevering
Verslaafd aan BinnensteBuiten: ‘Mijn man is helemaal weg van boswachter Marieke’
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Morgen is de duizendste aflevering te zien. Het zorgt net na etenstijd voor een burgerlijk kijkmomentje, en dat is juist wel lekker in deze tijd, concluderen twee kijkers. -
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’ -
Koken & eten
Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
Wat Eten We Vandaag: Zwarterijstbowl met tahinsaus
Hoe gaaf ziet deze vegetarische bowl eruit? Door de zwarte rijst komen de felle kleuren van de groenten goed naar voren. De bowl wordt geserveerd met een spiegelei en tahinsaus; een heerlijke combinatie van smaken. -
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa.
-
PREMIUM
Rotterdammers mogen toch culinaire wandelingen maken én organiseren
De gemeente heeft de regels aangepast voor stadswandelingen die bedoeld zijn om de horeca te ondersteunen. Ze kunnen nu conform de coronaregels alsnog doorgang vinden. -
video
Belg gaat compleet door het lint in Aldi-filiaal omdat hij zijn favoriete appels niet kan vinden
In een Aldi-filiaal in het Vlaamse Veurne is een man door het lint gegaan omdat er... geen jonagoldappelen meer in de rekken bleken te liggen. In een filmpje, gemaakt door een andere klant, is te zien hoe het personeel het ene scheldwoord na het andere naar het hoofd krijgt. Inmiddels heeft hij een klacht ingediend vanwege schenden van zijn privacy. -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)?