Zo geef je je BBQ-gerechten meer smaak

Koken & etenWil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de tweede aflevering beantwoordt hij de vraag: hoe geef je je gerechten nog meer smaak?

De tip van Marvin is deze week simpel, maar doeltreffend: gebruik een keer kruiden om je vlees aan te rijgen. Gebruik een keer geen satéstokje, maar smaakmakers die je gerecht smaak geven. 

,,Gebruik een keer citroengras. Dat past goed bij vis of bij gerechten uit de Aziatische keuken", aldus de chef. ,,Kaneel kun je goed combineren met fruit of als je iets uit de Noord-Afrikaanse keuken maakt.”

Ook leuk: rozemarijn dwars door een worstje steken als prikker. ,,Maak dan een puntje aan de tak, zodat je makkelijker kunt rijgen. Laat het takje dan een minuut of tien wellen.” Rijg dan de worsten aan de takjes. ,,Het ziet er leuk uit en dan kunnen ze op de barbecue. De rozemarijn geeft meteen een heerlijke geur af en maken je worstjes nog lekkerder.”

Bekijk hier de eerste aflevering van de BBQ-serie van Marvin Mumu: zo steek je de barbecue aan:

Volledig scherm
Gebruik eens rozemarijn op de barbecue. © MyChannels