Zo gezond is kiwi eten met schil en al
Supergezond, kiwi's. Ze barsten van de vitamine C, B en E. En je kunt hem met huid en haar verorberen, volgens veel gezondheidssites. Maar is dat nou verstandig?
Delen per e-mail
Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, een kiwischil eten. Al die haartjes! Maar de schil bevat bevat 'ontzettend veel vezels', meldt Gezondheidsnet.nl. 'Als je de haartjes van de schil borstelt en de kiwi wast dan smaakt hij lekkerder.'
Kijk dus vooral wat je lekker of makkelijk vindt
Je kunt bijna alle soorten fruit met schil en al opeten, meldt Patricia Schutte, voorlichter bij het Voedingscentrum, desgevraagd. In de schil zitten inderdaad vaak iets meer vezels en vitaminen. Maar je kunt je afvragen of je de moeite wilt doen: veel effect voor je gezondheid heeft het niet. ,,Het belangrijkste voor je gezondheid is dat je minimaal twee porties fruit per dag eet. Kijk dus vooral wat je lekker of makkelijk vindt: met of zonder schil.''
Vuil en stof
Er zijn ook mensen die bananenschillen eten. Waarschijnlijk kan dit weinig kwaad, stelt Schutte. ,,Maar of dit echt lekker is...'' De voedingsexpert adviseert in elk geval alle fruit grondig te wassen onder stromend water om vuil en stof te verwijderen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VIDEO / RIJ-IMPRESSIE Eindelijk weer iets te kiezen: de Citroën (ë)C4 is prettig anders
In een wereld die vooral gedomineerd wordt door rationele keuzes, moet je opvallen om een rol van betekenis te spelen. Met de nieuwe C4, die meteen ook als elektrische ëC4 beschikbaar komt, heeft Citroën die ‘kunst van het anders zijn’ weer als vanouds in de vingers. -
Maaltijdvervangende repen en shakes zijn ongezond: te veel suiker, te weinig eiwitten
De meeste maaltijdvervangers, bedoeld om mee af te vallen, zijn slecht voor de gezondheid. De shakes en repen bevatten weinig eiwit en veel suikers, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. -
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'. -
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe. -
Welke televisie past het best bij jou?
De ene tv-kijker is de andere niet: niet alleen maakt het uit waar de televisie komt te staan, ook wat zich precies op het scherm afspeelt is van belang om de juiste keuze te maken. We bekeken de interessantste tv’s per ‘type’ gebruiker.
-
Zo ben je je kater na een avondje doorzakken te slim af
Een bourgondische barbecue of vakantie in het vooruitzicht? Plan nog snel een preventieve detox in en je lichaam en geest zullen nadien veel makkelijker recupereren. -
PREMIUM
Voor jou getest Geslaagd? Deze fototaart is het lekkerst (én heeft de beste foto)
Verjaardag, geslaagd of zwemdiploma? Met een eetbare foto op de taart wordt je feestgebak extra persoonlijker. Maar er zijn grote verschillen tussen de fototaarten die je online bestelt. Ons testpanel zet het mes in zes exemplaren. -
PREMIUM
‘Rebelz’ restaurant verzet zich tegen faillissement
Maatschappelijk restaurant Rebelz aan de Rotte, dat deels werd gerund door (ex-)gedetineerde vrouwen, is door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Eigenaar Karin Nijman is het daar niet mee eens en zegt in beroep te gaan. ,,Dit is een fout die moet worden rechtgezet”, zegt ze.