Volledig scherm

Zo houd je gesneden appels en peren fris en fruitig

Appels, peren, bananen of avocado's, ze zijn er allemaal gevoelig voor: hoe langer je het fruit aan lucht blootstelt, hoe bruiner het wordt. Maar er is hoop, dankzij deze trucs kleurt het fruit een stuk minder snel bruin. 

Citroensap

Volledig scherm
Door de vitamine C in citroen blijft fruit langer fris.

Dit is de makkelijkste manier om te voorkomen dat je fruit snel bruin wordt. Daarnaast is de kans groot dat je dit product al in huis hebt. Hoe werkt het? De hoge zuurgraad zorgt ervoor dat het sap de verkleuring vertraagt. Hierdoor gaat het fruit een stuk langer mee.

Het combineren van citroensap en honing helpt ook bij het langer bewaren van fruit. Door de vitamine C in citroen en de peptide in honing blijft het fruit ongeveer 8 uur vers. 

Ginger Ale

Volledig scherm

Bang dat je fruit verandert van smaak door de zuurgraad? Doe het dan in een badje van ginger ale. Gegarandeerd dat de smaak van je fruit niet verandert. 

Zout

Volledig scherm

Ook een makkelijke: zout! Zout werkt eigenlijk hetzelfde als zuur. In zuur en zout zit natriumchloride, deze stof gaat de verkleuring tegen. Je kunt zelf wat zout over het fruit heen strooien of je laat het zout weken in wat water waarna je het fruit in het water legt. Daarna wel goed afspelen, want je wil natuurlijk geen zoute hap. 

Zuur fruit

Volledig scherm
Zuur gaat het bruiningsproces van gesneden fruit tegen.

Zoals hierboven beschreven gaat zuur het bruiningsproces tegen. Ben je van plan om een salade te maken met fruit dat je niet meteen serveert? Ga dan niet voor appel, peer of banaan. Voeg in plaats daarvan zuur fruit toe, zoals sinaasappel, aardbei, kiwi of grapefruit. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.