PREMIUM
Zo houd je je verse kruiden op je aanrecht het langst goed
Koken & EtenIn de supermarkt liggen ze versneden in plastic bakjes in de koeling en fleuren ze in pot de schappen op. Wat je met verse kruiden kunt? Culinair journalist Laura de Grave tipt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
PREMIUM
‘Leukemie is vaak domme pech, zelfs mensen die supergezond leven kunnen het krijgen’
De termen leukemie, bloedkanker en beenmergkanker worden vaak over één kam geschoren. Maar het gaat hier dus niet over één en dezelfde vorm van kanker. Sébastien Anguille, hoogleraar hematologie aan de Universiteit Antwerpen (UA) en hoofd hematologie van het UZ Antwerpen (UZA), geeft duiding. Hoe kan je herkennen of je leukemie hebt? En wat zijn de overlevingskansen? -
Koken & Eten
Achter een goedkoop flesje wijn zit een wereld van concurrentie en pesticiden
Wijn kost in de supermarkt vaak maar een schijntje. Dat kan alleen door grootschalige productie en het gebruik van pesticiden en dat lijkt niet zonder risico, zo ontdekten de makers van het tv-programma De prijsknaller. -
PREMIUM
Prijst het pilsje zich met de nieuwste prijsverhoging uit het café? ‘Brouwerijen jagen consument de kroeg uit’
Wéér een prijsverhoging voor het pilsje. Grote brouwerijen rekenen sinds 2020 ruim 20 procent meer voor hun fusten en ze worden nóg duurder. De horeca klaagt. En de consument? ,,Die blijft drinken en dat weten de brouwers ook.”Breda -
3
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties.
-
PREMIUM
Ramadan zwaar? Met deze praktische tips kom je makkelijker de dag door: ‘Goede planning kan helpen’
Vandaag is de ramadan begonnen. ‘S nachts stonden moslims op voor de maaltijd die geconsumeerd wordt voordat het vasten begint. Vanavond, stipt om 19:06 uur, mogen zij weer aan tafel. Tot die tijd mogen ze niet eten, niet drinken (ook geen water), en geen geslachtsgemeenschap hebben. Hoe beleven moslims deze vastenmaand? Een aantal van hen deelt hun tips!Rotterdam -
-
-
PREMIUM
Door deze veelgemaakte fouten slijt je auto bovenmatig snel
Tijdens de autorijlessen wordt ons vooral geleerd hoe je schadevrij door het verkeer komt, maar niet of nauwelijks hoe je moet rijden om slijtage aan je auto te voorkomen. Als je deze slechte gewoontes afleert, gaat je auto langer mee. -
PREMIUMKoken & Eten
Expert haalt uit naar voedingsmiddelenindustrie: ‘De consument wordt belazerd’
De wetgeving is niet strak genoeg en er zijn niet genoeg toezichthouders om problemen tegen te gaan. Er gaat veel mis in de voedingsmiddelenindustrie, beweert voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer in zijn boek Leugens op mijn bord, dat volgende week verschijnt. De consument wordt belazerd, vindt hij.