Volledig scherm
© Shutterstock

Zo kom je de warme dagen wel door

De zon zal de komende dagen blijven stralen en temperaturen boven de 20 C° zijn dan ook regelmaat. De plotselinge opkomst van deze hoge temperaturen kan even wennen zijn, maar met deze recepten kun je de warmte makkelijk aan.

Aardbei framboos yoghurt ijsjes

Volledig scherm
© Simone's Kitchen

Ingrediënten (voor 6 ijsjes):
350 gr Griekse yoghurt of hangop
100 gr verse aardbeien
50 gr verse frambozen
1 el honing
Houten stokjes
- Papieren bekertjes

Bereidingswijze:
- Doe de yoghurt in een mengkom en voeg hier de honing aan toe.
- Roer dit goed door en proef even of het zoet genoeg is naar jouw smaak.
- Snijd de aardbeien in partjes en verwijder de kroontjes en doe de frambozen erbij in een apart bakje.
- Prak dit met een vorm bij elkaar. Het is niet erg als je nog stukjes hebt.
- Voeg het fruit bij de yoghurt en roer dit losjes even door. Je wilt geen egale massa krijgen dus gewoon een paar keer heen en weer en dan klaar
- Schep de yoghurt in de papieren bekertjes (ongeveer half vol anders wordt het een wel heel groot ijsje) en zet deze voor een uur in de vriezer.
- Na een uur haal je ze uit de vriezer en steek je de stokjes in het midden. Die zullen nu netjes rechtop blijven staan.
- Zet weer terug in de vriezer en probeer nog minimaal 3 uur extra geduld te hebben
Om de ijsjes uit hun vormpjes te halen doop je ze een paar seconden in een bakje met warm water en draai je aan het stokje tot ze loskomen.
- Trek er voorzichtig uit.

Bron: Simone's Kitchen

Zelf limonade maken

Volledig scherm
© Shutterstock

Ingrediënten:
- 50 g citroensap
- 50 g water
- 100 g suiker
- 300 g fruit naar keuze
- Circa 1 l water (gekoeld)

Bereidingswijze:
- Breng 50 gram water met het citroensap en de suiker aan de kook en laat dit een minuutje doorkoken.
- Laat afkoelen.
- Bewaar de siroop in een glazen pot of fles in je koelkast tot gebruik.

Pureer fruit naar keuze met de siroop in een blender of met een staafmixer.
- Zeef de fruitsiroop en doe deze in een kan of fles.
- Voeg ijskoud water toe en geniet.

Bron: Lekker tafelen

Salade watermeloen met rucola

Volledig scherm
© 24Kitchen

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 eieren
- 50 g amandelschaafsel
- 1 watermeloen
- 1 sjalot
- 50 ml frambozenazijn
- 1 el gladde mosterd
- 100 ml olijfolie
- 50 ml walnootolie
- 1 tl worcestershire saus
- 1 el honing
- 250 g rucola
300 g verse zachte geitenkaas

Bereidingswijze:
- Kook de eieren in een ruime pan met water hard.
- Koel de eieren onder koud stromend water en laat afkoelen.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd een plak van circa 3 centimeter van de watermeloen, verwijder de pitjes.
- Gril de meloen in de grillpan tot beide zijden mooie grillstrepen hebben.
- Pel de sjalot en snipper de helft fijn.
- Klop in een ruime kom de azijn met mosterd, olijfolie, walnootolie, Worcestershire saus en honing tot een vinaigrette.
- Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
- Verwijder de steeltjes van de rucola.
- Snijd de andere helft van de sjalot in dunne ringen.
- Meng de rucola met de sjalot en de vinaigrette.
- Pel de eieren en snijd in kwarten en verdeel over de salade.
- Snijd de watermeloen in 8 gelijke punten.
- Verkruimel de geitenkaas erover.
Garneer de watermeloen met amandelschaafsel en serveer met de rucolasalade.

Problemen met het snijden van de watermeloen? Probeer het eens op deze manier:

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Bekijk het originele recept hier.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (68%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
13626 stemmen