De broers Hoffman met hun kookboek over de joodse keuken.
Volledig scherm
De broers Hoffman met hun kookboek over de joodse keuken. © Klaas De Scheirder

Zo kook je hip én koosjer: Joodse broers brengen kookboek uit

De bekende Antwerpse broers Hoffman hebben een eigen kookboek uitgebracht. Het boek is genoemd naar hun restaurant in de joodse buurt van Antwerpen Hoffy’s en uiteraard staan er alleen recepten in uit de joodse keuken. 

  1. Boter, olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? Voedingsexpert scheidt feit van fabel
    PREMIUM

    Boter, olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? Voedingsex­pert scheidt feit van fabel

    De een gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere kiest voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven in gaan. Het aanbod aan vetstoffen is groot. Welke vetstoffen kies je best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt uit. ,,Beperk de plantaardige boter.”