Volledig scherm
De broers Hoffman met hun kookboek over de joodse keuken. © Klaas De Scheirder

Zo kook je hip én koosjer: Joodse broers brengen kookboek uit

De bekende Antwerpse broers Hoffman hebben een eigen kookboek uitgebracht. Het boek is genoemd naar hun restaurant in de joodse buurt van Antwerpen Hoffy’s en uiteraard staan er alleen recepten in uit de joodse keuken. 

Al 30 jaar baat de familie Hoffman in de Antwerpen het joodse restaurant Hoffy’s uit. Ze serveren er koosjere gerechten voor zowel vlees-en viseters als vegetariërs, met gebruik van lokale producten. Het restaurant wordt omschreven als ‘orthodox en hip, koosjer en cool’.

Vader Hoffman verloor tijdens de oorlogsjaren zijn toenmalige echtgenote en hun vier kinderen in de concentratiekampen. Na de bevrijding huwde hij met een nieuwe vrouw en na vele omzwervingen kwam het gezin midden vorige eeuw aan in België. Ze openden in Antwerpen een viswinkel en kregen samen elf zonen en een dochter. Later startten hun zonen Moishi, Janki en Yumi restaurant Hoffy’s in de Lange Kievitstraat. Hun kleine zaak werd succesvol en is vandaag al beroemd tot in New York.

De recepten in het boek zijn ingedeeld in vijf aparte hoofdstukken die verwijzen naar joodse feesten. Tot slot is er ook een hoofdstuk met dagelijkse kost.

Volledig scherm
Het nieuwe Joodse kookboek ‘Hoffy’s’. © Klaas De Scheirder
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.