Zo kook je hip én koosjer: Joodse broers brengen kookboek uit
De bekende Antwerpse broers Hoffman hebben een eigen kookboek uitgebracht. Het boek is genoemd naar hun restaurant in de joodse buurt van Antwerpen Hoffy’s en uiteraard staan er alleen recepten in uit de joodse keuken.
Al 30 jaar baat de familie Hoffman in de Antwerpen het joodse restaurant Hoffy’s uit. Ze serveren er koosjere gerechten voor zowel vlees-en viseters als vegetariërs, met gebruik van lokale producten. Het restaurant wordt omschreven als ‘orthodox en hip, koosjer en cool’.
Vader Hoffman verloor tijdens de oorlogsjaren zijn toenmalige echtgenote en hun vier kinderen in de concentratiekampen. Na de bevrijding huwde hij met een nieuwe vrouw en na vele omzwervingen kwam het gezin midden vorige eeuw aan in België. Ze openden in Antwerpen een viswinkel en kregen samen elf zonen en een dochter. Later startten hun zonen Moishi, Janki en Yumi restaurant Hoffy’s in de Lange Kievitstraat. Hun kleine zaak werd succesvol en is vandaag al beroemd tot in New York.
De recepten in het boek zijn ingedeeld in vijf aparte hoofdstukken die verwijzen naar joodse feesten. Tot slot is er ook een hoofdstuk met dagelijkse kost.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Briefjes uit de lunchtrommel: ‘Sorry mam, maar getverdemme’
Het valt niet mee kinderen elke dag blij te maken met een ingepakte lunch. Uit de briefjes die schrijver en onlinebekendheid Meester Mark verzamelt, blijkt dat vaders en moeders er soms echt naast zitten met hun broodbeleg of hoeveelheid koeken. Kinderen denken liever aan fastfood, blijkt uit hun schoolwerk. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUMEnergie14
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
PREMIUM
Boter, olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? Voedingsexpert scheidt feit van fabel
De een gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere kiest voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven in gaan. Het aanbod aan vetstoffen is groot. Welke vetstoffen kies je best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt uit. ,,Beperk de plantaardige boter.”
-
PREMIUMKoken & eten
Waarom het zo belangrijk is om goede poep te hebben
Het is niet zomaar een buikgevoel. De bijna honderd biljoen bacteriën in onze darmhuishouding die samen ons darmmicrobioom vormen, zijn mogelijk verantwoordelijk voor ons gemoed. Twee experts vertellen wat onze poep over ons vertelt. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven? -
93
Supers stoppen met gratis plastic en papieren zakjes groenten en fruit
Lidl, Jumbo, Plus en Aldi stoppen dit jaar met de gratis plastic en papieren wegwerpzakjes voor groenten en fruit. In plaats daarvan kunnen klanten herbruikbare zakjes kopen die ze thuis kunnen wassen. De supermarkten hebben dit met de overheid en bedrijven in de kunststofsector afgesproken in het Plastic Pact NL. Vorig jaar deed Albert Heijn al wegwerpzakjes in de ban.