Zo krijg je die eeuwige knoflookgeur van je handen
Knoflook is een ingrediënt dat we maar al te graag aan gerechten toevoegen. Een stukje stokbrood is pas af met een dikke laag aioli en wat zijn gamba's zonder dampende knoflookwalm? Één nadeel: je handen ruiken nog urenlang na. Het is maar goed dat wij de oplossing hiervoor hebben en deze met je delen.
Delen per e-mail
Wat moet je doen? Houd je handen onder de kraan en was met zeep terwijl je ze langs een object van roestvrijstaal wrijft. Bij een object kun je bijvoorbeeld denken aan een lepel. De geur verdwijnt van je handen, omdat de zwavelmoleculen in knoflook zich hechten aan de zwavelmoleculen in roestvrij staal.
Vind je het wat onhandig om je handen langs een lepel te wrijven? Je kunt ook een roestvrijstaal zeepje kopen. Zo makkelijk kan het zijn!
Verder in het nieuws
-
Koken & Eten Het witte goud is er waarschijnlijk lekker vroeg bij
Het traditionele oogstseizoen van witte asperges is van begin april tot en met 24 juni, maar het zou heel goed kunnen dat we al veel eerder aan het witte goud zitten, zeggen sommige telers. -
Deze kleurige broodjes bestaan voor een derde uit groente
Broodjes met bloemkool, spinazie, bieten en paprika. Het is een manier om meer groenten binnen te krijgen. Ze liggen nu in de supermarkt. -
Is er straks nog genoeg chocolade? Alleen als we de boeren beter betalen
Fairtrade verhoogt de minimumprijs die boeren ontvangen voor hun cacaobonen. Volgens de organisatie is deze maatregel hard nodig omdat de meeste cacaoboeren in armoede leven. Daarnaast moet een betere prijs voorkomen dat met name in West-Afrika duizenden boeren stoppen met de cacaoteelt, waardoor de productie van chocolade onder druk komt te staan. -
Restaurantdode blijft raadsel, ook justitie opent onderzoek
Na het Spaanse ministerie van Volksgezondheid opent ook justitie een onderzoek naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Een vrouw van 46 overleed afgelopen zaterdag na een etentje, haar man en zoon werden ziek. De teller van het aantal gevallen van vermoedelijke voedselvergiftiging is opgelopen tot 29. -
Scheveningen krijgt eigen Hard Rock Café
-
Koken & eten Eten met label ‘biologisch’ vinden we lekkerder
Wanneer er een biolabel op voedingsmiddelen zit, vinden we die lekkerder en gezonder. We zijn ook bereid er meer voor te betalen. Dat ontdekten Belgische onderzoekers. -
PREMIUM
Koken & eten ‘Gedachte dat insecten vies zijn, zit ons in de weg’
Tientallen miljoenen euro’s stoppen investeerders in de ontwikkeling van grootschalige insectenkwekerijen. En in de supermarkt kun je ook al heel voorzichtig kiezen voor meelwormen in plaats van rundvlees. ,,Wat nog in de weg zit, is de gedachte dat insecten vies zijn.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Falafelsandwich met tahindressing
Kikkererwten worden steeds populairder, vooral in de vorm van falafel. Vaak worden kant-en-klare falafels gekocht in de supermarkt, maar je kunt falafel ook makkelijk zelf maken en chefs Job en Perry helpen je daar graag mee.