Volledig scherm

Zo krijg je die eeuwige knoflookgeur van je handen

Knoflook is een ingrediënt dat we maar al te graag aan gerechten toevoegen. Een stukje stokbrood is pas af met een dikke laag aioli en wat zijn gamba's zonder dampende knoflookwalm? Één nadeel: je handen ruiken nog urenlang na. Het is maar goed dat wij de oplossing hiervoor hebben en deze met je delen.

Bekijk deze video om erachter te komen hoe je knoflook zonder enige moeite pelt.

Wat moet je doen? Houd je handen onder de kraan en was met zeep terwijl je ze langs een object van roestvrijstaal wrijft. Bij een object kun je bijvoorbeeld denken aan een lepel. De geur verdwijnt van je handen, omdat de zwavelmoleculen in knoflook zich hechten aan de zwavelmoleculen in roestvrij staal.

Vind je het wat onhandig om je handen langs een lepel te wrijven? Je kunt ook een roestvrijstaal zeepje kopen. Zo makkelijk kan het zijn!

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.