Zo maak je de heerlijke dorade in de oven van de Healthy Sisters
VideoHealthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je een heerlijk gemarineerde dorade uit de oven klaarmaakt.
Delen per e-mail
Najima en Rachida zijn populaire foodbloggers: op Instagram volgen meer dan 66.000 fans hun gerechten en hun dagelijks leven. In de video over hun doradegerecht zegt Najima over het sausje: ,,Ik zeg het altijd en ik blijf het ook zeggen: knoflook, koriander en olijfolie. Dan heb daarnaast niet heel veel meer nodig.” Ze marineert de vis ermee en stopt de uitjes in de vis.
Rachida werkt het gerecht af. ,,Ik gebruik altijd schijfjes citroen.” Op de dorade kun je schijfjes tomaat leggen of een trosje. ,,En ik doe er ook nog een pepertje bij.” Aluminiumpapier erover en dan kan de schaal de oven in. Na veertig minuten is de dorade klaar. Lekker met frietjes, rijst, ratatouille of gestoomde groente.
Recept Dorade
Ingrediënten
- 1 dorade
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- Bosje Koriander (kun je ook weglaten)
- Snufje zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1tl gemberpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Scheutje olijfolie extra virgin
Toppings
- Trosje tomaatjes
- Citroen schijfjes
- Peper
Bereiding
Maak de vis schoon. Vervolgens maak je de marinade. Je mengt de ui, met de geperste knoflook en alle kruiden. De gemberpoeder, paprikapoeder en komijnpoeder. Dit allemaal meng je samen met een scheut olijfolie.
Maak 3 sneetjes in de dorade zodat daar de marinade goed intrekt. Verdeel de marinade goed over de vis en mis geen plekje. Als finishing touch snij je 3 schijfjes citroen en verdeelt deze over de dorade en werkt af met tomaatjes en peper. Dek de dorade met aluminiumfolie en zet deze in de oven voor 30 minuten op 180 graden en vervolgens weer 10 minuten op 200 graden.
Bon Apetit , smakelijk oftewel besaha!
Meer video's bekijken over Koken&Eten? Je vindt ze hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Eigen magazine voor Miljuschka Witzenhausen: ‘Droom die uitkomt’
Miljuschka Witzenhausen gaat een magazine maken. In de eenmalige editie deelt Miljuschka geheimen over cheesecakes, vertelt ze hoe je kinderen goed leert eten en verklapt ze eenvoudige recepten om na een drukke dag snel en lekker een maaltijd te bereiden. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt. -
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
Huizenprijs ongekend hoog door schaarste: koper kan ‘kiezen’ uit amper twee huizen
Woningzoekenden hebben nog altijd grote moeite om een geschikte plek te vinden. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, ondanks de economische onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt. In de huurmarkt ontstaat wel ademruimte. -
‘De Zeeuwse mosselen zijn op dit moment super van kwaliteit’
Ben Schot kan het weten, al bijna 11 jaar werkt hij bij Proef Zeeland en zag het bedrijf van binnen en buiten. Proef Zeeland is bekend van de viswinkel annex restaurant op de Stormvloedkering. ‘Ik werkte hier in de horeca en op kantoor, maar ging natuurlijk ook mee vissen.’
-
PREMIUM
5 tips Met deze vijf tips van een sommelier weet je welke wijn bij het thuisdiner hoort
Het in eigen huis uit eten gaan wordt met de persoonlijke wijn-spijscombinaties van thuis-sommelier Ton Ververs (61) uit Waddinxveen een echte beleving. ,,Bij een perfect diner hoort een goede wijn.” -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
Koken&Eten Dit is waarom je best veel betaalt voor drank zonder alcohol
Tegenwoordig heeft iedere borrel wel een alcoholvrije variant. Maar wat blijft er over als je zo’n cruciaal ingrediënt eruit haalt? Hoe zit het met de smaak en wat doet het met de prijs? Tv-programma Keuringsdienst van Waarde zocht het uit.