Zo maak je kip op de BBQ nog lekkerder: met een beetje liefde

Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de vierde aflevering legt hij uit hoe je een kip kunt lakken.

Geen tijd meer om het vlees te marineren? Er is een gemakkelijke manier om kip een heerlijke smaak te geven: met lak. Marvin Mumu smeert de kip altijd eerst in met een rub, beter dan peper en zout, vindt hij. Hier zie je hoe je die rub, waarvan Mumu altijd een potje in de keuken heeft staan, maakt. De lak maak je volgens Mumu gewoon uit de losse pols: een beetje honing, een schaaltje basterdsuiker, ketjap, knoflook, mosterd en een beetje sherry. ,,Het lost snel op", zegt de BBQ-expert. ,,Dus het is niet veel werk.”

Voor je de kwast ter hand neemt, moet je eerst het vlees met de rub dichtschroeien op de barbecue. Daarna kun je gaan lakken. ,,Nu ga je de liefde aan het stukje vlees toevoegen. Er is niet echt een regel voor hoe vaak je het vlees vervolgens insmeert, zegt Mumu. ,,Tot je er zelf helemaal tevreden mee bent.”

Wil je meer weten over goed barbecueën? Hieronder vind je meer tips van Marvin Mumu:

Volledig scherm
Marvin Mumu. © 24Kitchen