Volledig scherm
PREMIUM
Gery Uijtenhaak: ,,Het is heerlijk om in grote pannen te roeren.’’ © Jean-Pierre Jans

Zo maak je zelf bier (want dat smaakt het best)

Koken & etenMeer en meer Nederlanders brouwen in hun kelder, schuur of op zolder hun eigen bier. Hoe begin je? Een stappenplan voor een succesvol hobbybier van een ervaringsdeskundige.

Jarenlang dronk Gery Uijtenhaak (53) alleen Spa rood. Maar daar hielden anderen weinig rekening mee als tijdens het stappen of op de voetbalclub drankjes werden gehaald. ,,Tegen wil en dank ben ik toen pils en later ook ander bier gaan drinken.’’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.