Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Giphart © Shody Careman

Zo maak je zelf nasischijven

De Indonesische stoofschotel rendang is het populairste gerecht ter wereld. Wonderlijk genoeg op de voet gevolgd door nasi goreng: gebakken rijst met de kliekjes van gisteren.

Quote

Wij ontbijten nog steeds weleens met opgebakken nasi van de avond ervoor

Ronald Giphart

Een paar jaar geleden hield nieuwszender CNN een enquête onder 35.000 mensen over wat zij ‘het heerlijkste gerecht ter wereld’ vonden. De uitslag gaf stof tot nadenken. Parmaham kwam bijvoorbeeld op de 48ste plek. De hamburger stond op 42. Warme brownie met vanille-ijs haalde de 38ste plaats, meteen gevolgd door aardappelchips op 37. Paella kwam uit op 33, op 27 stonden Mexicaanse taco’s en Engeland deed mee met fish-and-chips op 21. De Fransen konden trots zijn op hun croissants (18), de Turken op hun kebab (16), Korea scoorde hoog met kimchi (12) en de Italianen met pizza (35) en lasagne (11).

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.