Vier keer Allerhande in de feesteditie: van 2016 en 2017 (boven) en 2018 en 2019 (onder).
Volledig scherm
PREMIUM
Vier keer Allerhande in de feesteditie: van 2016 en 2017 (boven) en 2018 en 2019 (onder). © AD

Zo veranderde Allerhande ons eetpatroon in 70 jaar

Schrijver spreektOnze oma’s waren dolblij met pudding uit een pakje, onze moeders met iets exotisch als kaasfondue en tegenwoordig draait alles om wraps, Thaise soep en boerenkoolshakes. Culinair journalist Klaartje Scheepers (50) dook in zeventig jaargangen Allerhande en schreef Van aardappel tot avocado.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?