Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Wagenaar

Zo word je geflest in de supermarkt

Truffelolie zonder truffel, krabsticks zonder krab en een ei zonder wit kontje. Nepproducten met een chique uitstraling, te koop voor een grijpstuiver. Foodjournalist Marie Louise Schipper zocht uit wat je dan eigenlijk wél eet.

Fabrikanten kunnen in een handomdraai van makreel kaviaar maken en geven een stukje vis of brood met liefde barbecuemarkeringen, al komt er geen grill aan te pas. Volksverlakkers met een dure uitstraling. Volgens Sjoerd van de Wouw, campagneleider van voedselwaakhond Foodwatch, is 70 procent van ons voedsel zwaar bewerkt en dat komt onze gezondheid niet ten goede. Ook het Voedingscentrum adviseert te kiezen voor minder bewerkt eten, want tijdens het productieproces gaan veel vezels, vitaminen en mineralen verloren. Bij welke producten worden we genept?

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.