Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Zo ziet ons menu eruit in 2050

Koken & etenIn 2050 zijn we naar schatting met tien miljard mensen op aarde. Om die allemaal te voeden, moeten we anders gaan eten. Hoe ziet het menu van de toekomst eruit?

Aardappelpuree met jus, spruiten en speklapjes. Het traditionele aardappelen-vlees-groentemenu van de jaren 50 en 60 is nog maar bij weinig Nederlandse gezinnen dagelijkse kost. ‘Buitenlandse’ gerechten als nasi, pizza en tortilla’s zijn vast onderdeel van ons eetpatroon geworden.

Volgens wetenschappers moeten we opnieuw drastisch anders gaan eten. Enerzijds om hongersnoden te voorkomen: in 2050 moeten naar schatting tien miljard monden worden gevoed; nu zijn dat er naar schatting 7,6 miljard. Anderzijds omdat de obesitasepidemie van de VS dreigt over te slaan naar Europa.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.