Volledig scherm

Zoveel moeten we bewegen om fastfood te verbranden

We houden allemaal wel van een fastfoodmaaltijd op z'n tijd. Die heerlijke hamburger en portie friet zijn toch moeilijker te weerstaan dan we denken. Helaas brengen de gerechten een hoop calorieën met zich mee. Maar hoe lang moet je bewegen voor het er weer af is?

Houd in gedachte: de ene hamburger is groter dan de ander, dus onderstaande voorbeelden betreffen één specifieke variant van een gerecht. Ook is ieder lichaam anders en is het voor de één dus moeilijker om de calorieën te verbranden dan voor de ander. 

Hamburger

Volledig scherm
© Buddy Loans

Een burger van de McDonald's is vaak een go-to na een avondje stappen. Helaas kost het ons lichaam veel moeite om van de calorieën af te komen. Voor een burger moeten we gemiddeld 45 minuten cardio-training doen of ongeveer een uur gewichtheffen. 

Maak liever een eigen hamburger. Bekijk hier het recept.

Pizza

Volledig scherm
© Buddy Loans

Bestel jij vaak pizza en is het één van je favoriete gerechten? Voor de Italiaanse klassieker moet je aardig wat bewegen, namelijk gemiddeld zo'n 60 minuten. Doe je toch liever aan gewichttraining? Dan kost het je ongeveer 85 minuten om een pizza te verbranden. 

Portie Franse frietjes

Volledig scherm
© Buddy Loans

Bij de gedachten van Franse frietjes loopt het water ons al in de mond. Helaas moet je voor de heerlijke gefrituurde frietjes wel zo'n 45 minuten cardio-training doen of 60 minuten aan de gewichten hangen. 

Stuk taart

Volledig scherm
© Buddy Loans

Dit is dus echt een grote calorieënbom. Voor een chocoladetaart met glazuur moeten we gemiddeld 160 minuten hardlopen of fietsen of anders ruim 210 minuten gewichtheffen. 

Chocoladereep

Volledig scherm
© Buddy Loans

Voor een stukje chocolade van 45 gram moet je ongeveer 23 minuten cardio-training doen of 30 minuten gewichtheffen. Toch misschien een tweede keer nadenken voor je de chocoladereep openmaakt?

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen