Zusters willen van hun wijn af: ‘Eind deze maand komen er weer 20.000 flessen bij’
Koken&EtenHet was een prima deal: KLM zou 20.000 flessen wijn afnemen van de zusters in het Oosterhoutse Sint-Catharinadal. Maar corona zette een streep door de verkoop, waardoor ze tot over hun oren in de wijn kwamen te zitten. Toch zijn inmiddels al duizenden flessen aan de man gebracht, dankzij de social media van Breda Maakt Mij Blij.
Delen per e-mail
‘Over’ is niet het goede woord volgens Lesley Herbert. Hij is bestuurslid van Sint-Catharinadal in Oosterhout en doet het woord namens de zusters. Herbert: ,,De wijn is gewoon nog niet verkocht. Zelf hoopten we nu uitverkocht te zijn, want eind deze maand komt de oogst van vorig jaar. Dat zijn nóg eens 20.000 flessen.”
Vliegmaatschappij KLM had interesse in de witte wijn van het klooster. Maar door corona is die afspraak niet doorgegaan. ,,Nu hebben we dus een flinke hoeveelheid over. Je schrikt als je de duizenden flessen bij elkaar ziet staan.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Cookies & cream trifle
Knapperige cookie kruimels vergezeld door romige, luchtige laagjes en een cookie crème. Klinkt goed, toch? Het leuke is dat de trifle geserveerd in glaasjes erg feestelijk en indrukwekkend eruit ziet, maar supersimpel is om te maken. Weinig werk, groots resultaat! Je moet deze romige trifle absoluut een keer hebben geprobeerd. -
Goeievraag.nl Het hazelnotenseizoen is begonnen: zo weet je of ze eetbaar zijn
Veel mensen vragen zich af wanneer de verse hazelnoot eetbaar is, blijkt uit het aantal zoekopdrachten op Goeievraag.nl. Notenexpert Marco Slaghuis geeft antwoord. -
Eiwitrijke soep blijkt aanrader: 'Wel combineren met broodje en salade’
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test diëtist Berdien van Wezel de soepen van Notchie. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt. -
PREMIUM
‘Rebelz’ restaurant verzet zich tegen faillissement
Maatschappelijk restaurant Rebelz aan de Rotte, dat deels werd gerund door (ex-)gedetineerde vrouwen, is door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Eigenaar Karin Nijman is het daar niet mee eens en zegt in beroep te gaan. ,,Dit is een fout die moet worden rechtgezet”, zegt ze.
-
Huizenprijs ongekend hoog door schaarste: koper kan ‘kiezen’ uit amper twee huizen
Woningzoekenden hebben nog altijd grote moeite om een geschikte plek te vinden. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, ondanks de economische onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt. In de huurmarkt ontstaat wel ademruimte. -
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
Koken & eten Verspilling tegengaan is goed, maar voedselbanken raken steeds meer in het nauw
In de strijd tegen voedselverspilling bieden steeds meer supermarkten hun producten goedkoop aan. Na de stickers met 35 procent korting van Albert Heijn, is supermarkt Lidl gevolgd met producten voor 25 cent. Een goede ontwikkeling? Niet als het aan de voedselbanken ligt. Zij vrezen dat ze minder mensen kunnen helpen.