Erwin zit nu voornamelijk thuis, maar zo graag weer aan de slag gaan.
Volledig scherm
Erwin zit nu voornamelijk thuis, maar zo graag weer aan de slag gaan. © Frank de Roo

Afgekeurde Erwin (39) is thuiszitten zat en wil dolgraag als vrijwilliger in de haven aan de slag

Komt voor elkaarAls stuurman van een tachtig meter lang schip vervoerde Erwin Kooreman (39) ladingen over grote wateren. Op zee voelde hij zich vrij. Maar aan zijn droombaan kwam elf jaar geleden plotseling een eind. Na psychoses en waanbeelden werd hij afgekeurd. Nu slijt hij zijn dagen met wandelen en tv-kijken. Maar het allerliefste zou hij als vrijwilliger aan de slag gaan op of rond het water.

 1. Dankzij Janine kunnen klanten van Voedselbank lekker zoet beleg op hun brood krijgen
  Komt voor elkaar

  Dankzij Janine kunnen klanten van Voedsel­bank lekker zoet beleg op hun brood krijgen

  Een boterham met pindakaas of jam. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar voor kinderen die afhankelijk zijn van de voedselbank is dat niet zo. Om hen in de decembermaand ook eens een feestje op brood te gunnen, zamelt Janine Kruese zoveel mogelijk zoet broodbeleg in. Haar garage staat al vol met potten chocopasta en pakken hagelslag. ,,Maar er kan nog genoeg bij. Hoe meer hoe beter.’’
 1. Hanneke is zo bang om vrachtwagens in te halen dat ze liever kilometers omrijdt: ‘Het beperkt me enorm’
  Komt voor elkaar

  Hanneke is zo bang om vrachtwa­gens in te halen dat ze liever kilometers omrijdt: ‘Het beperkt me enorm’

  Vrachtwagens inhalen. Het is de grootste angst van Hanneke Verhoeven. Ze rijdt liever kilometers om dan dat ze naast zo’n bakbeest moet rijden. Tien jaar lang heeft ze zelfs de snelweg gemeden. Ze durft nu wel weer, maar alleen in de weekenden als er weinig vrachtverkeer is. Om van haar angst af te komen zou ze graag een dagje met een vrachtwagenchauffeur meerijden.