Janine Kruese zamelt broodbeleg in voor kinderen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Ze wil dat de kinderen een feestje van hun brood kunnen maken in de aankomende decembermaand.
Volledig scherm
Janine Kruese zamelt broodbeleg in voor kinderen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Ze wil dat de kinderen een feestje van hun brood kunnen maken in de aankomende decembermaand. © Frank Jansen

Dankzij Janine kunnen klanten van Voedselbank lekker zoet beleg op hun brood krijgen

Komt voor elkaarEen boterham met pindakaas of jam. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar voor kinderen die afhankelijk zijn van de voedselbank is dat niet zo. Om hen in de decembermaand ook eens een feestje op brood te gunnen, zamelt Janine Kruese zoveel mogelijk zoet broodbeleg in. Haar garage staat al vol met potten chocopasta en pakken hagelslag. ,,Maar er kan nog genoeg bij. Hoe meer hoe beter.’’

 1. Reuzenrad van ‘Opa K'NEX’ werd gestolen, maar dankzij vreemden kwam er een nieuwe
  komt voor elkaar

  Reuzenrad van ‘Opa K'NEX’ werd gestolen, maar dankzij vreemden kwam er een nieuwe

  Goed nieuws voor de 78-jarige Anton van der List, ook wel ‘Opa K’NEX’. Tot zijn grote verdriet was zijn twee-meter-hoge reuzenrad van kleurrijke steentjes uit het zorgcomplex gestolen. Met een crowdfundingsactie werd 10.000 euro opgehaald en kreeg hij een compleet nieuw reuzenrad van presentatrice Sylvana IJsselmuiden. Met de naderende feestdagen wil AD met het project ‘Komt voor elkaar’ meer mensen de kans bieden om elkaar te helpen met grote en kleine hulpvragen.
 2. Zieke Wilma is dol op Portugal en zou graag een woordje Portugees spreken
  Komt voor elkaar

  Zieke Wilma is dol op Portugal en zou graag een woordje Portugees spre­ken

  Wilma Vermeend en haar man Rolf zijn verknocht aan Portugal. Gemiddeld drie keer per jaar vertrekken ze naar het zuiden om te genieten van de zon, de cultuur en het eten. Maar Wilma is al een aantal jaar ernstig ziek. Ze ondergaat PRRT-therapie en weet niet wanneer ze haar laatste reis naar haar geliefde land zal maken. Voor die tijd komt zou ze graag een woordje Portugees willen spreken. En daarom zoekt ze iemand die haar kan helpen.
 3. Merel zoekt iemand die haar tuin ‘katproof’ kan maken: kater Jamie heeft al jaren huisarrest
  Komt voor elkaar

  Merel zoekt iemand die haar tuin ‘katproof’ kan maken: kater Jamie heeft al jaren huisarrest

  Hoewel de Haagse Merel graag in haar tuin zit, doet ze dat de laatste jaren nog maar sporadisch. Zodra ze even van het zonnetje geniet krijgt ze boze blikken van haar kater Jamie toegeworpen. Het beestje heeft al een paar jaar ‘huisarrest’ omdat hij twee keer per dag medicijnen krijgt. Ze zou graag willen dat haar kat weer naar buiten kan zonder dat hij de tuin uitglipt. Maar daar heeft ze wel een beetje hulp bij nodig.