Bennie Verveld (voorgrond) is door inzet van zijn dochter Maureen met Enschedeër Willie de Groot (achter) in contact gekomen 
die in de Tweede Wereldoorlog net als hij het bombardement heeft meegemaakt. „Er waren die dag honderden vliegtuigen in de lucht.”
Volledig scherm
Bennie Verveld (voorgrond) is door inzet van zijn dochter Maureen met Enschedeër Willie de Groot (achter) in contact gekomen die in de Tweede Wereldoorlog net als hij het bombardement heeft meegemaakt. „Er waren die dag honderden vliegtuigen in de lucht.” © Eric Brinkhorst

Dankzij Willie kan Bennie weer praten over de oorlog: ‘Wel in leven blijven hè!’

komt voor elkaarVier jaar oud was Bennie Verveld (nu 82) toen hij na een bombardement zijn buurmeisje Alie brandend door de straat zag lopen. De herinnering aan haar dood is hij nooit kwijtgeraakt. Nu bijna iedereen van zijn generatie is overleden, heeft hij meer dan ooit behoefte aan mensen met wie hij zijn oorlogservaringen kan delen. Door de actie Komt voor Elkaar is er iemand met wie hij dat kan.

 1. Alleenstaande en hoogzwangere Tamara (34) zoekt hulp bij laatste klusjes in huis
  Komt voor elkaar

  Alleen­staan­de en hoogzwange­re Tamara (34) zoekt hulp bij laatste klusjes in huis

  Ze is al bewust alleenstaand moeder van haar zoontje Nick. Inmiddels is Tamara Verhoef ook zwanger van haar tweede kindje. Het opvoeden gaat haar prima af zonder partner. Maar nu ze door zwangerschapssuiker thuis zit en weinig meer mag doen, zouden een paar handige handen welkom zijn. Ze heeft nog wat klusjes liggen die ze zelf niet meer kan doen met haar steeds groter wordende buik.
 2. Wie maakt Heleens oma dolgelukkig? ‘Ze zou na jaren zo graag nog eens Indisch eten’
  Komt voor elkaar

  Wie maakt Heleens oma dolgeluk­kig? ‘Ze zou na jaren zo graag nog eens Indisch eten’

  „Mijn oma zou zo graag nog eens lekker Indisch eten”, zegt Heleen Daniluk uit Hengelo. Maar dan ook écht lekker. Petjel met lontong en sajoer lodeh zijn haar favoriete gerechten. Het zorgcomplex waar ze woont, bereidt die niet. „En ik beschik niet over die Indische kookskills”, zegt de kleindochter. Die zoekt nu iemand die, al is het maar één keer, voor haar oma wil koken en met haar wil eten.