De 59-jarige Hanneke Verhoeven is doodsbang om vrachtwagens in te halen op de snelweg.
Volledig scherm
De 59-jarige Hanneke Verhoeven is doodsbang om vrachtwagens in te halen op de snelweg. © Angeliek de Jonge

Hanneke is zo bang om vrachtwagens in te halen dat ze liever kilometers omrijdt: ‘Het beperkt me enorm’

Komt voor elkaarVrachtwagens inhalen. Het is de grootste angst van Hanneke Verhoeven. Ze rijdt liever kilometers om dan dat ze naast zo’n bakbeest moet rijden. Tien jaar lang heeft ze zelfs de snelweg gemeden. Ze durft nu wel weer, maar alleen in de weekenden als er weinig vrachtverkeer is. Om van haar angst af te komen zou ze graag een dagje met een vrachtwagenchauffeur meerijden.

 1. Dankzij Willie kan Bennie weer praten over de oorlog: ‘Wel in leven blijven hè!’
  komt voor elkaar

  Dankzij Willie kan Bennie weer praten over de oorlog: ‘Wel in leven blijven hè!’

  Vier jaar oud was Bennie Verveld (nu 82) toen hij na een bombardement zijn buurmeisje Alie brandend door de straat zag lopen. De herinnering aan haar dood is hij nooit kwijtgeraakt. Nu bijna iedereen van zijn generatie is overleden, heeft hij meer dan ooit behoefte aan mensen met wie hij zijn oorlogservaringen kan delen. Door de actie Komt voor Elkaar is er iemand met wie hij dat kan.
 2. Mart en Saskia leren lopen met kranten op hun hoofd: ‘Stapje voor stapje’
  PREMIUM
  Komt voor Elkaar

  Mart en Saskia leren lopen met kranten op hun hoofd: ‘Stapje voor stapje’

  De belangrijkste tip om goed rond te kunnen lopen met kranten op je hoofd? ,,Focus. En vooral niet bang zijn. Dan komt het helemaal goed”, zegt expert Abigail Dekkers-Ohemeng die in haar woonplaats Keldonk inmiddels beroemd is. Dekkers bezorgt kranten, en die neemt ze mee op haar hoofd. In het kader van de oproep ‘Komt voor Elkaar’ van het AD bleek dat er meer dan genoeg mensen zijn die dat ook wel eens zouden willen leren.
 1. Alleenstaande en hoogzwangere Tamara (34) zoekt hulp bij laatste klusjes in huis
  Komt voor elkaar

  Alleen­staan­de en hoogzwange­re Tamara (34) zoekt hulp bij laatste klusjes in huis

  Ze is al bewust alleenstaand moeder van haar zoontje Nick. Inmiddels is Tamara Verhoef ook zwanger van haar tweede kindje. Het opvoeden gaat haar prima af zonder partner. Maar nu ze door zwangerschapssuiker thuis zit en weinig meer mag doen, zouden een paar handige handen welkom zijn. Ze heeft nog wat klusjes liggen die ze zelf niet meer kan doen met haar steeds groter wordende buik.
 2. Reuzenrad van ‘Opa K'NEX’ werd gestolen, maar dankzij vreemden kwam er een nieuwe
  komt voor elkaar

  Reuzenrad van ‘Opa K'NEX’ werd gestolen, maar dankzij vreemden kwam er een nieuwe

  Goed nieuws voor de 78-jarige Anton van der List, ook wel ‘Opa K’NEX’. Tot zijn grote verdriet was zijn twee-meter-hoge reuzenrad van kleurrijke steentjes uit het zorgcomplex gestolen. Met een crowdfundingsactie werd 10.000 euro opgehaald en kreeg hij een compleet nieuw reuzenrad van presentatrice Sylvana IJsselmuiden. Met de naderende feestdagen wil AD met het project ‘Komt voor elkaar’ meer mensen de kans bieden om elkaar te helpen met grote en kleine hulpvragen.