Kater Jamie heeft al een paar jaar ‘huisarrest’ omdat hij twee keer per dag medicijnen krijgt.
Volledig scherm
Kater Jamie heeft al een paar jaar ‘huisarrest’ omdat hij twee keer per dag medicijnen krijgt. © Frank Jansen

Merel zoekt iemand die haar tuin ‘katproof’ kan maken: kater Jamie heeft al jaren huisarrest

Komt voor elkaarHoewel de Haagse Merel graag in haar tuin zit, doet ze dat de laatste jaren nog maar sporadisch. Zodra ze even van het zonnetje geniet krijgt ze boze blikken van haar kater Jamie toegeworpen. Het beestje heeft al een paar jaar ‘huisarrest’ omdat hij twee keer per dag medicijnen krijgt. Ze zou graag willen dat haar kat weer naar buiten kan zonder dat hij de tuin uitglipt. Maar daar heeft ze wel een beetje hulp bij nodig.

 1. Hanneke was doodsbang voor vrachtwagens, tot ze een keer meereed: ‘Heeft me zeker geholpen’
  Komt voor elkaar

  Hanneke was doodsbang voor vrachtwa­gens, tot ze een keer meereed: ‘Heeft me zeker geholpen’

  Ineens stond ze vlak naast haar grootste nachtmerrie. Tien jaar lang heeft Hanneke Verhoeven de snelweg gemeden, omdat ze te bang was om vrachtwagens in te halen. Maar dit keer was er geen ontkomen aan. Een lezer kwam haar met zijn vijftien meter lange vrachtauto ophalen om haar van haar angst af te helpen. ,,De eerste bocht dacht ik wel even: ‘oeh’. Maar het was heel leerzaam.’’
 2. Zieke Wilma is dol op Portugal en zou graag een woordje Portugees spreken
  Komt voor elkaar

  Zieke Wilma is dol op Portugal en zou graag een woordje Portugees spre­ken

  Wilma Vermeend en haar man Rolf zijn verknocht aan Portugal. Gemiddeld drie keer per jaar vertrekken ze naar het zuiden om te genieten van de zon, de cultuur en het eten. Maar Wilma is al een aantal jaar ernstig ziek. Ze ondergaat PRRT-therapie en weet niet wanneer ze haar laatste reis naar haar geliefde land zal maken. Voor die tijd komt zou ze graag een woordje Portugees willen spreken. En daarom zoekt ze iemand die haar kan helpen.
 3. Wie maakt Heleens oma dolgelukkig? ‘Ze zou na jaren zo graag nog eens Indisch eten’
  Komt voor elkaar

  Wie maakt Heleens oma dolgeluk­kig? ‘Ze zou na jaren zo graag nog eens Indisch eten’

  „Mijn oma zou zo graag nog eens lekker Indisch eten”, zegt Heleen Daniluk uit Hengelo. Maar dan ook écht lekker. Petjel met lontong en sajoer lodeh zijn haar favoriete gerechten. Het zorgcomplex waar ze woont, bereidt die niet. „En ik beschik niet over die Indische kookskills”, zegt de kleindochter. Die zoekt nu iemand die, al is het maar één keer, voor haar oma wil koken en met haar wil eten.