Studenten versieren een kerstboom bij verzorgingstehuis de Taling.
Volledig scherm
Studenten versieren een kerstboom bij verzorgingstehuis de Taling. © Marc Bolsius

Studentenvereniging in Den Bosch brengt kerst naar ouderen

Komt voor elkaarKerstversiering ophangen en maaltijden uitdelen in zorgcentrum De Taling: vooral voor de ouderen, maar ook zeker voor zichzelf staken de leden van k.s.v Gremio Unio in Den Bosch woensdagmiddag de handen uit de mouwen. Jaarlijks probeert de studentenvereniging 'terug te geven’ aan de samenleving door ‘mensen te helpen die het nodig hebben’, zegt de 21-jarige woordvoerder Daan Peek.

 1. Wie maakt Heleens oma dolgelukkig? ‘Ze zou na jaren zo graag nog eens Indisch eten’
  Komt voor elkaar

  Wie maakt Heleens oma dolgeluk­kig? ‘Ze zou na jaren zo graag nog eens Indisch eten’

  „Mijn oma zou zo graag nog eens lekker Indisch eten”, zegt Heleen Daniluk uit Hengelo. Maar dan ook écht lekker. Petjel met lontong en sajoer lodeh zijn haar favoriete gerechten. Het zorgcomplex waar ze woont, bereidt die niet. „En ik beschik niet over die Indische kookskills”, zegt de kleindochter. Die zoekt nu iemand die, al is het maar één keer, voor haar oma wil koken en met haar wil eten.
 2. Afgekeurde Erwin (39) is thuiszitten zat en wil dolgraag als vrijwilliger in de haven aan de slag
  Komt voor elkaar

  Afgekeurde Erwin (39) is thuiszit­ten zat en wil dolgraag als vrijwilli­ger in de haven aan de slag

  Als stuurman van een tachtig meter lang schip vervoerde Erwin Kooreman (39) ladingen over grote wateren. Op zee voelde hij zich vrij. Maar aan zijn droombaan kwam elf jaar geleden plotseling een eind. Na psychoses en waanbeelden werd hij afgekeurd. Nu slijt hij zijn dagen met wandelen en tv-kijken. Maar het allerliefste zou hij als vrijwilliger aan de slag gaan op of rond het water.