Haya met haar vader Ali Almhansie.
Volledig scherm
Haya met haar vader Ali Almhansie. © Sandra Schimmelpennink

Wie helpt Haya (21)? Ze weegt door ziekte 170 kilo en heeft geen geld voor kleding op maat

Komt voor elkaar!Als ze lacht, komt de zon gelijk vanachter de wolken tevoorschijn. Haya Almhansie (21) uit Burgh-Haamstede is meestal zo blij als wat. Al is haar leven niet makkelijk. Door ziekte weegt de verstandelijk beperkte Haya op dit moment 170 kilo. Omdat het heel lastig is om passende kleding voor haar te vinden, is Lex Veenstra uit Noordwelle een actie voor de jonge vrouw gestart. Gezocht: kleding in maat 6 of 7 XXL. Ook stoffen en patronen zijn welkom.

 1. Zieke Wilma is dol op Portugal en zou graag een woordje Portugees spreken
  Komt voor elkaar

  Zieke Wilma is dol op Portugal en zou graag een woordje Portugees spreken

  Wilma Vermeend en haar man Rolf zijn verknocht aan Portugal. Gemiddeld drie keer per jaar vertrekken ze naar het zuiden om te genieten van de zon, de cultuur en het eten. Maar Wilma is al een aantal jaar ernstig ziek. Ze ondergaat PRRT-therapie en weet niet wanneer ze haar laatste reis naar haar geliefde land zal maken. Voor die tijd komt zou ze graag een woordje Portugees willen spreken. En daarom zoekt ze iemand die haar kan helpen.
 2. Mart en Saskia leren lopen met kranten op hun hoofd: ‘Stapje voor stapje’
  PREMIUM
  Komt voor Elkaar

  Mart en Saskia leren lopen met kranten op hun hoofd: ‘Stapje voor stapje’

  De belangrijkste tip om goed rond te kunnen lopen met kranten op je hoofd? ,,Focus. En vooral niet bang zijn. Dan komt het helemaal goed”, zegt expert Abigail Dekkers-Ohemeng die in haar woonplaats Keldonk inmiddels beroemd is. Dekkers bezorgt kranten, en die neemt ze mee op haar hoofd. In het kader van de oproep ‘Komt voor Elkaar’ van het AD bleek dat er meer dan genoeg mensen zijn die dat ook wel eens zouden willen leren.
 3. Wie maakt Heleens oma dolgelukkig? ‘Ze zou na jaren zo graag nog eens Indisch eten’
  Komt voor elkaar

  Wie maakt Heleens oma dolgeluk­kig? ‘Ze zou na jaren zo graag nog eens Indisch eten’

  „Mijn oma zou zo graag nog eens lekker Indisch eten”, zegt Heleen Daniluk uit Hengelo. Maar dan ook écht lekker. Petjel met lontong en sajoer lodeh zijn haar favoriete gerechten. Het zorgcomplex waar ze woont, bereidt die niet. „En ik beschik niet over die Indische kookskills”, zegt de kleindochter. Die zoekt nu iemand die, al is het maar één keer, voor haar oma wil koken en met haar wil eten.