Restaurant Bayonne. Chefs Tjeerd Boersma (R) en Benjamin van Aken met op de voorgrond een Ibericowang met biet en Brioche.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Bayonne. Chefs Tjeerd Boersma (R) en Benjamin van Aken met op de voorgrond een Ibericowang met biet en Brioche. © Frank Jansen

Dit restaurant is heerlijk eigenwijs op een prachtig plein, maar toch gaat het even mis

gouden pollepelDeze week in de rubriek De Gouden Pollepel: Bayonne Restobar. Een restaurant waar fantastisch wordt gekookt. Ze brengen op eigenwijze de keuken van Frans-Spaanse Baskenland. Maar verdorie. Als we vol willen genieten gaat het toch mis.

  1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
    PREMIUM

    Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

    Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’