PREMIUM
In dit restaurant smul je van een wilde hazenbout (maar kijk wel even of er geen kogel inzit)
GOUDEN POLLEPELTwee dames naast ons hebben het veel te druk om te bestellen. Uiteindelijk gaan ze zwaaien. Ondertussen genieten wij in restaurant ‘s Molenaarsbrug in Alphen van eendenborst en van een wilde hazenbout zonder kogeltjes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
PREMIUM8
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
PREMIUM
Horeca en sportclubs hebben geen tijd en geld om QR-code te controleren: ‘Steun is welkom’
Het kost tijd en geld en aan beide is in de horeca en bij sportclubs een gebrek. Toch moet iemand bezoekers vragen om de QR-code. Het kost zo’n honderd tot duizend euro per week extra. ,,Steun van de gemeente is meer dan welkom.” -
Wat Eten We Vandaag: Zalm ‘en papillote’ met soepgroente
Bij een bereiding ‘en papillote’ gaar je ingrediënten in een klein pakketje van bakpapier, aluminiumfolie of bananenblad. Doordat het pakketje gesloten is, worden zoveel mogelijk smaken, vitaminen en mineralen behouden. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje.
-
Weer protest tegen foie gras op menu van Utrechtse restaurants: ‘Demonstreren zolang het nodig is’
Grand Bar & Brasserie Marie in Utrecht haalt het omstreden gerecht foie gras van het menu. Maar dat is niet omdat er dit weekend opnieuw werd gedemonstreerd bij Utrechtse restaurants die ganzenlever aan hun gasten serveren, zegt de eigenaar. Volgens hem stond het al op de planning om de foie gras te schrappen. Maar hij stelt wel: ,,We zijn ook niet blind voor onze omgeving.’’ -
-
-
Wat Eten We Vandaag: quiche met sardine en venkel
Deze quiche heeft een zoetzure smaak dankzij de vulling van ui, venkel en sardines. We gebruiken zelfgemaakt deeg. Geen zin of tijd om je eigen deeg te mixen? Koop dan bevroren bladerdeeg. -
PREMIUM
Flink gesnoeid in busvervoer in regio’s Gouda en Alphen: dit gaat er veranderen
Arriva gaat het aanbod van stadsbussen in Alphen en Gouda flink inkrimpen. Overdag rijden verschillende bussen vanaf volgend jaar nog maar een keer per uur. ‘s Avonds wordt een kleinere belbus ingezet.