Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Ruland van den Brink

Magnifiek op de motte

OVER DE TONGHet Montferland op de heuvel is heropend. En, bijna net zo leuk, ook het stoplicht midden in de bossen doet het weer. 

Een rit over een landweg door de heuvels van Montferland vraagt op een zomerse dag om Jacques Brel uit de speaker. De groene bossen, de akkers en dorpen vormen een nooit vervelend uitzicht onderweg.  We nemen een zijweg  in het Bergherbos en stijgen licht totdat we een 'motte' voor ons zien, een door mensen gemaakte heuvel, met onderaan een stoplicht. Passeren kan namelijk niet op dit steile weggetje naar boven, hoe lekker on-Nederlands.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.