-
Wat Eten We Vandaag: Teriyaki chicken met rijst
Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vlees wordt gegrild en gelakt met een saus op basis van sojasaus en suiker. Hierdoor krijgt het vlees een mooi glanzend bruin laagje. De saus kun je zelf maken, maar wil je voor de snelle variant gaan, dan kun je de kant-en-klare teriyakisaus gebruiken. Lekker met kip, rijst en groenten. -
Wat Eten We Vandaag: Fritto misto met citroenmayonaise
Fritto misto is een typisch Italiaans gerecht en bestaat meestal uit verschillende soorten gefrituurde vis met zelfgemaakt bierbeslag. Gebruik een donker bier voor een ‘zwaardere’ smaak. Liever zonder alcohol? Geen probleem, je kunt het bier ook vervangen voor bruiswater. -
Wat Eten We Vandaag: Chocolate rolls
Restjes chocolade bieden een mooie aangelegenheid om wat lekkers mee te maken. De cinnamon rolls zijn bekend, maar de variant met chocolade zijn net zo lekker. Restjes chocolade zijn ook lekker om te verwerken in koekjes, brownies of cakes. -
Wat Eten We Vandaag: Ratatouille groentespies
Een portie groenten bij een barbecue hoeft niet altijd salade te zijn. Deze heerlijke spiezen zijn een perfect alternatief. Door de olie op smaak te brengen is er geen toevoeging van saus nodig. Natuurlijk kun je hiervoor allerlei groenten kiezen. -
Wat Eten We Vandaag: Vijgensalade met feta en frambozen
Wat een feestje om naar te kijken: deze vijgensalade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook erg lekker. De aardse smaak van de vijg in combinatie met de zachte feta en het frisse van de framboos is een heerlijke traktatie. Kortom: de perfecte lichte maaltijd voor een mooie zomerdag.
-
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met pangasiusfilet
Deze heerlijke ovenschotel heeft een knapperig en krokant laagje van gekruide panko. Gemakkelijk te maken in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal. Serveer eventueel met een vers gebakken stokbrood. -
Wat Eten We Vandaag: Kip kerrie met rijst
Deze kip kerrie is een simpel gerecht, maar vol van smaak door de kruidige kerrie en de romige crème fraîche. De toevoeging van ananas geeft het gerecht een verfrissende, zoete touch. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige gehaktballetjes met pindasaus
Gehaktballetjes zijn de ultieme borrelhap en altijd een succes. Verwen je gasten eens met deze pittige gehaktballetjes met ketjap en sambal. Heerlijk met een snelle pindasaus waar je je vingers bij aflikt.
-
Wat Eten We Vandaag: Tortilla met entrecote en pico de gallo
Pico de gallo is een veelgebruikte saus in de Mexicaanse keuken. Deze saus wordt gemaakt van gesneden tomaten en ui en wordt op smaak gebracht met jalapeñopeper en limoensap. Samen met de guacamole en plakjes entrecote heb je een smakelijke tortilla. -
Aangeboden door Oriëntal
Wat Eten We Vandaag: Een simpele saus, vol met smaak. Zo maak je teriyakisaus
Teriyakisaus is een saus dat oorspronkelijk uit Japan komt. De saus bevat 5 ingrediënten: sake, mirin, lichte sojasaus, suiker en gembersap. Vaak wordt deze saus ingekookt tot een lichte stroop. Een simpele saus die vol zit met smaak. De ingrediënten zijn onder andere te koop bij Amazing Oriental, de Aziatische supermarkt van Nederland. -
Wat Eten We Vandaag: Wentelteefje van boerencake met mascarpone en mango
Wentelteefjes zijn een groot succes bij jong en oud. Voor de bereiding van deze wentelteefjes is gekozen voor boerencake in plaats van oud brood. Een heerlijk zoet dessert van de bakplaat voor een gezellige zomeravond. -
Wat Eten We Vandaag: Tonijnburger
Een tonijnburger is weer eens wat anders dan de gebruikelijke burger van vlees. Vanwege de toevoeging van kappertjes, citroen en pesto komen een aantal van de beste smaken uit de mediterrane keuken samen. -
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti all’arrabbiata
De naam arrabbiata staat voor boze pasta. Dit heeft alles te maken heeft met de pittige smaak. Deze variant pasta komt oorspronkelijk uit de regio van Rome en bestaat altijd uit chili, tomaten en knoflook. Iets minder pittig? Gebruik dan de rode peper zonder de zaadlijsten.
-
Aangeboden door Blokker
Wat Eten We Vandaag: Kippenbout tandoori
Tandoori kip is een traditioneel Indiaas gerecht. Hierbij wordt de kip eerst gemarineerd in tandoorikruiden en vervolgens gegaard in de kleioven. In dit recept is gekozen voor garing op de elektrische barbecue. Na de bereiding wordt de kip af gemaakt met zelfgemaakte tandoorisaus, knapperige cassave kroepoek en blaadjes koriander. -
Wat Eten We Vandaag: Komkommerrolletjes met rosbief, groene asperge en truffelmayonaise
Deze koolhydraatarme komkommerrolletjes zijn een leuke verrassing op de borrelplank. De variaties voor de vulling zijn eindeloos en ze zijn snel en makkelijk te maken. Wij vullen de rolletjes met rosbief, radijsjes, truffelmayonaise en groene aspergetips. -
Wat Eten We Vandaag: Koffie-cupcakes met walnoten
Koffieliefhebbers opgelet: aan deze luchtige cupcakes voegen we espresso toe. Niet alleen aan het beslag, maar ook aan de zoete botercrème. Het toevoegen van walnoten geeft een extra knapperige bite. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm teriyaki
Deze gebakken zalm heeft het knapperige huidje te danken aan het bakken op de bakplaat. De combinatie met teriyakisaus, gember en sesam zorgt voor een heerlijke oosterse twist.
-
Wat Eten We Vandaag: Tacobowl met bloemkoolrijst
Deze snelle tacobowl is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Het gerecht staat al in twintig minuten op tafel en is een bron van voedzame groenten en peulvruchten. De tortillachips geven de bowl een lekkere crunch en de oude kaas zorgt voor wat pit. -
Wat Eten We Vandaag: Varkenshaas-traybake met spek, champignons en aardappel
Deze overheerlijke traybake bestaat uit varkenshaas in knapperig spek en geroosterde aardappeltjes en groenten. In de tijd dat de schaal in de oven staat, heb je alle tijd om je keuken op te ruimen, zodat je na het eten lekker op de bank kunt ploffen. -
Aangeboden door Blokker
Wat Eten We Vandaag: Mac & cheese
In Noord-Amerika en Engeland staat dit pastagerecht wekelijks op tafel: mac & cheese. Mac staat voor macaroni en dat combineer je met cheese: simpel en heerlijk. Traditioneel gaat dit gerecht in de oven, maar je kunt ook een Pizzarette gebruiken.
-
Wat Eten We Vandaag: Kokosyoghurtblokjes
Noten en dadels kun je gebruiken als een lekkere bodem voor taarten. Maak dit recept ook eens met een mix van andere noten. Rooster de noten eerst in een droge koekenpan, zo krijgen de noten nog meer smaak en dat proef je in het eindresultaat. -
Wat Eten We Vandaag: Bounty boterkoek met pure chocolade en kokossnippers
Boterkoek met een twist. Deze boterkoek met stukken bounty, pure chocolade en kokossnippers is een absolute aanrader. Een heerlijke compacte en smeuïge koek. De kokos zorgt voor een zomerse smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Shakshuka met bonen
Shakshuka is een gerecht dat van origine bij het ontbijt gegeten wordt, maar het is ook een ideaal gerecht voor lunch of diner. Deze variant is gemaakt met zwarte bonen, maar leent zich goed om te variëren. Restjes groenten, andere bonen, brood of zuivel kunnen prima worden verwerkt in dit eenpansgerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta carbonara
Een van de klassiekers onder pasta is de pasta carbonara. Vaak wordt deze bereid met room, maar volgens het klassieke Italiaanse recept wordt het gerecht gemaakt met ei en kaas. Simpel, maar ongekend lekker.
-
Wat Eten We Vandaag: Spaanse tortilla met kabeljauw
Tover de mediterrane smaken op je bord met deze Spaanse tortilla met kabeljauw. De Spaanse tortilla is een platte taart op basis van eieren met aardappelschijfjes. Makkelijk te maken en zowel warm als koud te serveren. Je kunt volop variëren met de vulling en eventueel extra groente toevoegen. -
Wat Eten We Vandaag: Witte asperges uit de oven met uitgebakken pancetta, doperwten en krieltjes
De ultieme lentegroente: asperges, ook wel het witte goud genoemd. Te koop bij de supermarkt, groentewinkel, maar ook bij de boer. Dit gerecht is een variatie op asperges à la flamande, wat traditioneel wordt gegeten met ham. In dit recept wordt die ham vervangen door heerlijke krokante pancetta. -
Wat Eten We Vandaag: Spanakopita
Spanakopita is een Griekse delicatesse. De bladerdeegtaart is onder andere gevuld met spinazie en feta. Door de combinatie van de spanakopita met een salade van peterselie en groenten zet je een heerlijke maaltijd met een frisse touch op tafel. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde ciabatta met gehakt
Deze gevulde ciabatta is een echte aanrader voor de lunch of borrel. Makkelijk om te maken en het staat redelijk snel op tafel. Natuurlijk kan de ciabatta vervangen worden door ander brood en is variëren met de vulling eenvoudig. -
Wat Eten We Vandaag: Spekkoek
Spekkoek, ook wel thousand layer cake genoemd, is een heerlijk zoete Indonesische lekkernij. Er is wat geduld vereist als je deze spekkoek gaat maken, want die mooie laagjes maak je laag voor laag in de oven, maar het eindresultaat mag er zijn als je de spekkoek aansnijdt.
Recensies
-
Wat Eten We Vandaag: Macaroni-frittata
Frittata is een Italiaans eiergerecht, gemaakt met leftovers. In dit recept gebruiken wij macaroni, worstjes en cannellinibonen. Frittata is lekker als lunch en ideaal als eenvoudige maaltijd. Heb je nog groenten liggen zoals broccoli of courgette? Dan kun je die prima in deze frittata verwerken. -
Wat Eten We Vandaag: Corretto amaretto iced cappuccino
Corretto is de Italiaanse benaming voor koffie waar drank aan toegevoegd is. In deze heerlijke Coretto iced cappuccino zit amaretto en amandelmelk wat een lekkere volle smaak geeft. Afgemaakt met sinaasappelrasp voor een spannende touch. Een heerlijk drankje voor tijdens een zonnige dag. -
Wat Eten We Vandaag: Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen
Pad Thai is een bekend groentegerecht uit Thailand en is zeer populair in Azië onder meer vanwege de lage prijs. Het gerecht bestaat uit een combinatie van groenten, ei en vis, vlees of een vleesvervanger. Wij gaan voor deze overheerlijke variant met garnalen.