Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

7 Leidse verdachten van chantage naaktfoto's weer vrij

De zeven leden van een Leidse bende die betrokken zouden zijn bij chantage met naaktfoto's zijn vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten. Dat laat een woordvoerder van de rechtbank in Den Haag weten aan Nu.nl.

Vorige week dinsdag en woensdag werden een 19-jarige man en zes minderjarige jongens aangehouden. Zij zouden zich online voordoen als vrouw. De bende benaderde potentiële slachtoffers via social media en wisten bij sommigen naaktfoto's te bemachtigen. In het grootschalige onderzoek zijn inmiddels veertien personen aangehouden. Dat onderzoek loopt sinds augustus. 

Onder dreiging van het publiceren van de afbeeldingen zouden de Leidenaren zo'n honderdduizend euro hebben afgetroggeld. 28 mensen hebben in totaal aangifte gedaan van de chantage, maar de politie gaan uit van ongeveer honderd slachtoffers. 

  1. Leidse Jacoline gaat 400 kilometer fietsen in Guatemala: ‘Gewoon de knop omzetten en doorgaan’
    Indebuurt Leiden

    Leidse Jacoline gaat 400 kilometer fietsen in Guatemala: ‘Gewoon de knop omzetten en doorgaan’

    Het is eind 2018 als Jacoline besluit mee te doen aan een actie van Plan International. De Leidse is toe aan een nieuwe uitdaging: ze gaat 400 kilometer fietsen voor kinderen in Guatemala. Een behoorlijke uitdaging dus en voor het goede doel. Een jaar lang is ze bezig geweest met de fysieke en sponsorvoorbereidingen. Zaterdag 25 januari 2020 is het dan eindelijk zo ver, dan stapt Jacoline op het vliegtuig naar Guatemala.

In samenwerking met indebuurt Leiden