Volledig scherm
De Zijlbrug. © Google Street View.

Attentie, attentie! Dit weekend is de Zijlbrug afgesloten voor verkeer

Indebuurt LeidenWeggebruikers opgelet: in het weekend van 8, 9 en 10 november is de Zijlbrug afgesloten voor al het verkeer. Dus dat betekent: omrijden.

Van vrijdag 8 november 18.00 uur tot maandag 11 november 06.00 uur is de Zijlbrug dicht door werkzaamheden. Al het wegverkeer wordt omgeleid.

Er gold al een beperking voor al het scheepvaartverkeer bij deze brug sinds eind september. Omdat de brug niet wordt bediend, is de maximale doorvaarthoogte 4,9 meter. Die beperking geldt nog dit weekend. Maandag 11 november om 6.00 uur kan de brug weer open.

Leiderdorpsebrug

De klus is onderdeel van een onderhoudsproject aan drie Leidse bruggen, namelijk de Zijlbrug, Spanjaardsbrug en Leiderdorpsebrug. De provincie Zuid-Holland voert het onderhoud uit. Het werk bestaat uit vervangen van technische installaties, herstellen van betonschade en het aanbrengen van nieuw asfalt, slagbomen en camera’s. Het is naar verwachting klaar in het eerste kwartaal van 2020.

Ook aan de Leiderdorpsbrug wordt vanaf vrijdag 8 november gewerkt en wel tot en met vrijdag 15 november. Dit heeft alleen gevolgen voor scheepvaart. Voor die hele week geldt een volledige vaarwegstremming.

In samenwerking met indebuurt Leiden