Volledig scherm
De locatie van het nieuwe hotel. © Indebuurt Leiden

Binnenkort nieuw: Leiden krijgt een ‘vrijwel personeelloos’ hotel

Indebuurt LeidenDrie jaar heeft de renovatie geduurd in het oude pand van boekhandel Oosters Antiquarium. “Het was echt niet normaal hoeveel er moest worden gedaan,” vertelt Guido van de Laar. Hij is één van de eigenaren van het hotel dat hier gaat openen.

CTY Books is de naam van dit nieuwe hotel aan de Nieuwe Rijn. Op dit moment zijn de eigenaren aan het proefdraaien, naar verwachting gaat het hotel over een maand officieel open. “Het is een boutique hotel en heeft in totaal zes kamers,” vertelt Guido.

Personeelloos hotel

Uniek aan CTY Books is, is dat het vrijwel personeelloos zal zijn. “Gasten kunnen zelf inchecken via een QR-code, zowel bij de ingang als bij de kamer. Op de kamer ligt een iPad waar ze alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. Gasten ontvangen de volledige service die je mag verwachten.” Ook aan het ontbijt is gedacht. “Wij hebben een samenwerking met Van Engelen, het café naast ons. Zij huren een deel van de begane grond en zullen hier het ontbijt verzorgen of gasten kunnen ontbijt op de kamer bestellen.”

Best Western City Hotel

Guido is geen onbekende in de hotelwereld, hij is ook eigenaar van het Best Western City Hotel aan de Lange Mare. “Wanneer gasten van het CTY Books een vraag hebben, kunnen zij contact opnemen met de receptie van het Best Western Hotel.” Guido vertelt ons dat ook dit hotel onder handen wordt genomen. “Wij gaan het Best Western Hotel ook verbouwen binnenkort, dit wordt een cultuurhotel.”

In samenwerking met indebuurt Leiden