Foto ter illustratie. Medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en werknemers uit de industriële wasserijen voeren in november actie met vakbond FNV. Zij willen een betere cao voor de werknemers van universitaire ziekenhuizen en voor het personeel van de professionele wasserijen.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en werknemers uit de industriële wasserijen voeren in november actie met vakbond FNV. Zij willen een betere cao voor de werknemers van universitaire ziekenhuizen en voor het personeel van de professionele wasserijen. © ANP

Cao academische ziekenhuizen eindelijk rond: ‘Zonder actievoeren in koopkracht achteruit’

De nieuwe cao voor het personeel van de academische ziekenhuizen, waaraan veel acties vooraf gingen, is er helemaal door. 

  1. Akkoord over cao academische ziekenhuizen, staking van de baan
    UPDATE

    Akkoord over cao academi­sche ziekenhui­zen, staking van de baan

    Zorgbonden en werkgeversorganisatie NFU zijn het donderdag eens geworden over een nieuwe cao voor werknemers in de universitaire ziekenhuizen (umc’s). Dat betekent dat een derde stakingsdag die voor donderdag 25 november stond gepland niet doorgaat. De leden van de vakbonden FNV, FBZ, LAD en CNV moeten nog wel instemmen met de nieuwe arbeidsvoorwaarden. NU’91, dat een eerder cao-voorstel al had geaccepteerd, staat ook achter het akkoord.

In samenwerking met indebuurt Leiden