Foto ter illustratie. Medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en werknemers uit de industriële wasserijen voeren in november actie met vakbond FNV. Zij willen een betere cao voor de werknemers van universitaire ziekenhuizen en voor het personeel van de professionele wasserijen.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en werknemers uit de industriële wasserijen voeren in november actie met vakbond FNV. Zij willen een betere cao voor de werknemers van universitaire ziekenhuizen en voor het personeel van de professionele wasserijen. © ANP

Cao academische ziekenhuizen eindelijk rond: ‘Zonder actievoeren in koopkracht achteruit’

De nieuwe cao voor het personeel van de academische ziekenhuizen, waaraan veel acties vooraf gingen, is er helemaal door. 

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Leiden