Cool! Deze vette ‘hyperlapse’ van Leiden wil je zien

Indebuurt LeidenDat Leiden schitterend is, dat weten wij allang en jij natuurlijk ook. Maar soms krijg je beelden onder ogen waarvan je alsnog paf staat. Op de redactie van indebuurt Leiden kregen we zo’n video opgestuurd van Arne Wossink. Een waarvan we stijl achterover sloegen. Kijk zelf maar!

De video die Arne maakte (en opstuurde) is een zogenoemde hyperlapse. Dat is een soort timelapse, maar dan eentje met nog veel meer werk voor de filmer, want die blijft bijvoorbeeld niet op dezelfde plek staan. Bij een timelapse is dat wel zo.

Heel veel plaatjes

Er zijn heel veel plaatjes nodig voor een seconde aan hyperlapse. En de hyperlapse van Arne is 2 minuut 40 seconden lang. Arne verwerkte in zijn filmpje zo’n 17.000 foto’s. Hij deed er twee jaar over, van 2017 tot 2019, om alle beelden te maken. In zijn hyperlapse zitten ook timelapses, waarvan de langste wel 7 uur duurt.

Kijkteris!

Arne filmde de Leidse wateren en straten, de molens, de botanische tuinen, kerken, het Leidens Ontzet en nog veel meer. Het geheel van al die indrukwekkende cijfertjes vormt een nog veel indrukwekkender totaalresultaat. Genoeg erover gezegd, kijk zelf maar.

Volledig scherm
Still uit hyperlapse © Arne Wossink

In samenwerking met indebuurt Leiden