Volledig scherm
Leiden culinair. © indebuurt Leiden

De koek is op: Leiden Culinair stopt na 35 jaar

indebuurt LeidenDe Lakenfeesten zonder Leiden Culinair?! Dat is toch een beetje haring zonder wittebrood: lekker, maar niet compleet. Op woensdag 12 februari bracht de organisatie het verdrietige nieuws: dit jaar is de allerlaatste editie.

,,Je moet stoppen op je hoogtepunt: dus dat doen we.” Zo begint het bericht op de Facebookpagina van Leiden Culinair. Op het evenement showen Leidse restaurants wat ze in huis hebben. Zo kunnen Leidenaren bij iedere stand een hapje eten en kennismaken met de keuken van verschillende restaurants.

Verlies

Helaas is de koek nu om (vooral) financiële redenen op. Thijs Hemmes, organisator van Leiden Culinair, doet in het Leidsch Dagblad een boekje open over het verlies van het event. Vorig jaar ging het om een verlies van €8000,- en het jaar daarvoor €21.000. Met zulke cijfers is de beslissing om te stoppen begrijpelijk, maar niet minder jammer.

Op verschillende plekken

De eerste editie, in 1986, vond nog plaats op het Pieterskerkplein, daarna verhuisde het evenement naar verschillende plekken op de stad. Jarenlang was het op de Garenmarkt bijvoorbeeld en de laatste twee jaar op de vernieuwde Lammermarkt.

Save the date

Stoppen doe je natuurlijk niet zonder eindknaller. Dus save the date: van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni geniet je nog één laatste keer van Leiden Culinair.

In samenwerking met indebuurt Leiden