Volledig scherm
De Hartebrugkerk © indebuurt Leiden

Deze gebouwen in Leiden en omgeving kleuren nu ’s avonds oranje en dit is waarom

indebuurt LeidenIs het je ook opgevallen? Museum Volkenkunde maar bijvoorbeeld ook de Hartebrugkerk kleuren sinds deze week oranje. Dit zijn niet de enige gebouwen die de komende periode in een oranje licht worden gezet. Welke dat zijn en waarom? Wij zochten het uit.

De reden voor het oranje kleuren van deze Leidse gebouwen is vanwege de wereldwijde campagne ‘Orange the World’. Over de hele wereld worden markante gebouwen in het oranje licht gezet in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. De campagne wordt al sinds 1999 gehouden. In Nederland doen dit jaar 132 gemeenten mee, waaronder dus onze sleutelstad.

Leiden en omgeving

De gebouwen kleuren oranje van 25 november tot en met 10 december. Het gaat in Leiden en omgeving om de volgende plekken:

Hartebrugkerk
Museum Volkenkunde
Molen de Windlust (Wassenaar)
Kunstwerk De Kus (Voorhout)

Waarom oranje?

Er is voor een oranje kleur gekozen omdat het de kleur van een zonsopgang is; het staat in de Orange the World campagne voor de dageraad in een wereld zonder geweld tegen vrouwen. Aha!

Andere gebouwen in de wereld

Naast de gebouwen in onze stad kleuren er nog behoorlijk wat andere imposante plekken en gebouwen oranje. Zoals Time Square, Empire State Building, De Tafelberg, Niagara Falls en de Brandenburger Tor.

In samenwerking met indebuurt Leiden