Volledig scherm
Eerder dit jaar was er een pop-upmuseum over Mary Servaes - Bey in Leiden © ANP Kippa

Dit weekend: tweehonderd odes aan de Leidse koningin van het levenslied

Indebuurt LeidenAls we zeggen ‘de Leidse koningin van het levenslied’ dan weet iedereen onmiddellijk dat we het hebben over Mary Servaes-Bey. Oftewel: de zangeres zonder naam. 100 jaar geleden werd zij geboren in Leiden. En daar wordt bij stilgestaan met een festival voor en door creatieve Leidenaren: het Leids Amateurkunst Festival.

Het LAF, Leids Amateurkunst Festival, is op zaterdag 9 en zondag 10 november in het Leidse Volkshuis. Deze twee dagen is dat het ‘Huis van Mary’.

200 odes

Maar liefst tweehonderd amateurkunstenaars brengen dan hun ode aan Mary, aan haar leven, haar werk en aan haar als persoon zelf. Dat zijn muzikanten, dansers, zangers, acteurs, fotografen, filmers, kunstenaars en dichters.

Op 9 november is er om 14.00 uur een muzikale start van het festival en tot 22.00 uur wordt de dag gevuld met zang, theater, film en kleinkunst. En hapjes en drankjes natuurlijk.

Zondag gaan om 14.00 uur de deuren weer open en kun je tot 17.00 uur nog kijken en luisteren naar meer odes aan Mary. Locatie van het festival: Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33A in Leiden.

In samenwerking met indebuurt Leiden