Volledig scherm
Het Oegstgeesterkanaal, foto ter illustratie © Shutterstock

Gemeente Oegstgeest start met aanleg wandelpad langs kanaal

Deze week start de gemeente Oegstgeest met de aanleg van het wandelpad langs het Oegstgeesterkanaal. De beslissing van de gemeente, dit voorjaar, om het pad te gaan realiseren leidde tot veel protest bij een groep omwonenden. Dat schrijft Sleutelstad.

De omwonenden maken ze zich zorgen dat de aanleg van het wandelpad ten koste gaat van hun rust en uitzicht. Het protest leverde uiteindelijk niets op. De aanleg van het wandelpad duurt na verwachting vier weken. Als het wandelpad af is moet het mogelijk zijn om langs het kanaal naar de Klinkenbergerplas te lopen. 

Het wandelpad staat al sinds 2012 op de planning en al toen was er protest van de omwonenden. Toen zorgde de financiële situatie ervoor dat het 60.000 euro kostende project niet doorging. Dat het project nu wel doorgang kan vinden, komt door een financiële bijdragen van de Leidse Ommelanden beschikbaar was gekomen. 

De bijdrage van 32.000 euro zou aan het eind van het jaar vervallen vandaar dat de gemeente ervoor kiest om haast te maken met het project. De poging van bewoners om om een nieuw proces van besluitvorming te vragen haalde daardoor niks uit. .

In samenwerking met indebuurt Leiden