Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Heropening universiteiten en hogescholen: 'Het wordt maatwerk’

Vanaf maandag mogen hogescholen en universiteiten weer beperkt hun deuren openen. De bedoeling is dat elke student tenminste een keer per week in de collegebanken kan zitten.

 1. Leidse hoogleraar niet bang voor belangenverstrengeling bij BBB: ‘Dit is niet uniek’

  Leidse hoogleraar niet bang voor belangen­ver­stren­ge­ling bij BBB: ‘Dit is niet uniek’

  Dat een aanzienlijk deel van de zetels in de Provinciale Staten worden bezet door leden van de BoerBurgerBeweging met een agrarische achtergrond, hoeft bij stemmingen over bijvoorbeeld stikstof niet tot belangenverstrengeling te leiden. Dat zegt Geerten Boogaard, hoogleraar decentrale overheden bij de Universiteit Leiden. ,,Het hele idee is juist dat we ook in de provinciale politiek lekenbesturen hebben, met mensen die kennis hebben uit de praktijk.”
  Leiden
 2. Leidse antropoloog krijgt felbegeerde Vici beurs en ontvang 1,5 miljoen euro voor wetenschappelijk onderzoek

  Leidse antropo­loog krijgt felbegeer­de Vici beurs en ontvang 1,5 miljoen euro voor wetenschap­pe­lijk onderzoek

  Bijzonder Hoogleraar Antropologie van de Universiteit Leiden heeft de felbegeerde Vici-beurs ontvangen. Met de beurs van 1,5 miljoen euro gaat Barendregt onderzoek doen naar Artificial Intelligence in Moslim Zuidoost-Azië. Met de beurs kan hij de komende vijf jaar een team onderzoekers aansturen, die met innovatieve methoden de relatie tussen religie en de digitale toekomst zullen onderzoeken. Dat schrijft Sleutelstad.

In samenwerking met indebuurt Leiden