Volledig scherm
Entresol in Leide © Google Streetview

Jammer! Entresol sluit na 45 jaar de luiken voorgoed

Indebuurt LeidenNa 45 jaar sluit juwelier Entresol de deuren aan de Nieuwe Rijn. Wij spraken eigenaren Trudy en Joop Kooreman over de sluiting.

“Op een gegeven moment is het op”, begint Trudy. Joop is nu bijna 73 jaar, Trudy 71 jaar en Joke – hét gezicht van de winkel – gaat ook volgend jaar met pensioen.

Tranen en mooie herinneringen

In 1975 kocht het stel het toenmalige sigarenwinkeltje op de hoek van de Nieuwe Rijn en de Burgsteeg. En nu, 45 jaar later, gaat Entresol dicht. De winkel sluit eind maart 2020 officieel, maar de uitverkoop is vorige week al begonnen. “Veel mensen reageren geschokt. Ze beginnen nog net niet te huilen”, grapt Trudy. “Maar het brengt ook veel mooie herinneringen naar boven bij klanten en de eerste bos bloemen is al binnen.”

We vroegen Trudy en Joop wat zij het allerleukst vonden aan 45 jaar Entresol: “De spontaniteit van mensen, ze gaan altijd lachend de deur uit. Maar ook het contact met klanten die al jaren langskomen en natuurlijk de prachtige locatie.”

Ondernemersfamilie

Kooreman is geen onbekende naam in de Leidse ondernemingswereld. De vader van Joop opende in 1933 namelijk een meubelzaak aan de Nieuwe Rijn. Uiteindelijk nam Joop deze winkel over. Naast Entresol hadden Trudy en Joop tot 2002 dus ook een meubelwinkel.

En nu?

Wie of wat Entresol gaat vervangen in het witte hoekhuis is nog niet bekend. We houden je zoals altijd op de hoogte.

  1. Landelijke campagne die wijst op gevaar negeren rode kruisen van start gegaan in Leiderdorp

    Landelijke campagne die wijst op gevaar negeren rode kruisen van start gegaan in Leiderdorp

    Politie, ANWB, ambulancediensten, bergers, wegwerkers en Rijkswaterstaat vragen deze week extra aandacht voor de gevaren van het negeren van rode kruisen. Dat gebeurt met de actie ‘nietvoorniX’, die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) maandag heeft gelanceerd bij verzorgingsplaats Bospoort langs de A4 bij Leiderdorp. De slogan is onder meer te zien via social media en op borden boven de weg.

In samenwerking met indebuurt Leiden