Volledig scherm
Ziekenhuis Alrijne in Leiderorp © Google Streetview

Kamervragen gesteld over sluiting huisartsenpost Voorhout en Alphen

Tweede Kamerlid Henk Greven (SP) heeft kamervragen gesteld over het voornemen om huisartsenposten in Voorhout en Alphen aan den Rijn te sluiten en de nachtzorg vanaf 2021 alleen nog maar te verlenen vanuit Alrijne Leiderdorp.

Eerder deze week werd bekend dat de huisartsenposten in Alphen en Voorhout per 1 januari 's nachts dichtgaan. De huisartsenpost in het LUMC gaat helemaal dicht. Dat zijn de plannen van de samenwerkende huisartsen DDDB (Doktersdienst Duin- en Bollenstreek) en de SHR (Samenwerkende Huisartsendienst Rijnland) 

Hoewel het besluit nog niet definitief is, er wordt nog overlegd met bewoners, zorgverzekeraars en zorgorganisaties, zijn er dus al Kamervragen gesteld. Het definitieve besluit komt in juli.  Reden voor het besluit is het onvoldoende kunnen bemensen van de huisartsenposten.

Greven is vooral benieuwd naar de hoe en de waarom van de voorgenomen sluitingen. En hoe het zit met de bereikbaarheid van de nieuwe huisartsenpost. 

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang voormalig hoogleraar Universi­teit Leiden om klimaats­cep­sis

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome en voormalig hoogleraar aan de Universiteit Leiden, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.

In samenwerking met indebuurt Leiden