Volledig scherm
2019-11-28 14:49:53 WARMOND - Koning Willem-Alexander op de duofiets tijdens een werkbezoek aan de Stichting Fietsmaatjes. © ANP

Koning brengt bezoek aan Fietsmaatjes in Warmond

Donderdag was een bijzondere dag voor de stichting Fietsmaatjes Nederland in Warmond. Koning Willem-Alexander kwam op werkbezoek om te ervaren hoe Fietsmaatjes en het Oranje Fonds een bijdrage leveren aan de sociale cohesie. Dat meldt Sleutelstad.

Tijdens het werkbezoek had de 95-jarige Johan Waanders de eer om een ritje met de koning op een duofiets te maken. De koning luisterde ook naar ervaringen van Fietsmaatjes koppels die aanwezig waren. De stichting koppelt vrijwilligers aan mensen met een beperking die niet zelfstandig kunnen fietsen en zorgt ervoor dat die regelmatig samen een fietstocht kunnen maken op een duofiets. 

De stichting is in 2012 opgericht in Warmond en breidt zich sindsdien uit. Vooral in de omgeving Leiden heeft de stichting meerdere locaties. Dit kon dankzij hulp van het Oranje Fonds Groeiprogramma. De koning vindt dat het project de moeite waard is om landelijk verspreid te worden. 

In samenwerking met indebuurt Leiden