De kinder-IC van het UMCG in Groningen. Het kabinet overweegt de centra voor kinderhartchirurgie in Nederland terug te brengen van vier naar twee. Dat zou betekenen dat het kinderhartcentrum in het academische ziekenhuis UMCG Groningen zou moeten sluiten.
Volledig scherm
De kinder-IC van het UMCG in Groningen. Het kabinet overweegt de centra voor kinderhartchirurgie in Nederland terug te brengen van vier naar twee. Dat zou betekenen dat het kinderhartcentrum in het academische ziekenhuis UMCG Groningen zou moeten sluiten. © ANP

Kuipers gaat ‘zonder vooringenomenheid’ naar concentratie kinderhartchirurgie kijken

Zorgminister Ernst Kuipers nam donderdagochtend tien van de twaalf moties die Kamerfracties indienden over de toekomst van kinderhartchirurgie in Nederland ongewijzigd over. Alleen een motie van Kamerlid Wybren van Haga (Groep Van Haga)  om het UMC Groningen open te houden nam hij niet aan. Die achtte hij in strijd met een andere motie van Attje Kuiken (PvdA). Die de minister opriep om zonder vooringenomenheid naar de concentratie van de kinderhartzorg te kijken. Dat schrijft het Leidsch Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Leiden