Volledig scherm
De Rapenburg in Leiden, foto ter illustratie. Niet één © ANP

Leiden heeft twee bruggen erbij: de Singelparkbruggen

indebuurt LeidenAls het Singelpark af is, kunnen we in Leiden een prachtig rondje wandelen langs de singels. Onderdeel van de ruim zes kilometer lange route is een aantal nieuwe bruggen. Vandaag zijn de eerste twee Singelparkbruggen geplaatst.

De gemeente werkt druk aan het Singelpark: een aaneengesloten stadspark rondom de historische singels van Leiden. En op vrijdag 7 februari 2020 was het zover: de eerste twee nieuwe Singelparkbruggen zijn geplaatst.

Aeldisbrug

Bij het Arsenaalplein ligt nu de Aeldisbrug, die het plein verbindt met het wandelpad ter hoogte van restaurant Tabú. De Aeldisbrug? Dat is een bijzondere naam, in het Nederlands ook wel de Brug der Ouderdom. De roots liggen in het Saksisch en Leiden koos voor deze naam omdat een brug zowel verwijst naar het verleden als de toekomst.

Praktische naam

De andere brug die vandaag is geplaatst, verbindt het Ankerpark en de Binnenoostsingel en kreeg niet zo’n bijzondere naam. Deze moet het doen met: de Binnenoostsingelbrug. Wel lekker praktisch.

Planning

De overige bruggen worden dit voorjaar nog geplaatst. Als alles volgens planning verloopt kun je deze zomer een eerste rondje lopen.

In samenwerking met indebuurt Leiden