Graffiti in Berlijn
Volledig scherm
Graffiti in Berlijn © EPA

Leids graffiti collectief wil legale spuit locaties

Graffiti-artiest Dennis Bonsen pleit met zijn collectief Openbaar Kunst Leiden voor meer legale graffitiplekken in de stad. Met het initiatief hoopt Bonsen dat het spuiten van graffiti van het slechte image af komt. Dat schrijft Unity.nu

Op de plekken waar legaal grafitti mag worden gespoten wil Bonsen evenementen gaan organiseren. Daarnaast hoopt hij dat er ruimte komt voor mooie graffiti tekeningen in de stad. Ook de gemeente is enthousiast over  de plannen van Dennis.

 1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
  video

  Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

  941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.
 2. LIVE | Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april, hoogste aantal doden op een dag in de VS

  LIVE | Coronamaat­re­ge­len verlengd tot en met 28 april, hoogste aantal doden op een dag in de VS

  Het dodental als gevolg van het coronavirus in ons land en het aantal besmettingen blijft stijgen. De geldende maatregelen tegen verspreiding van het virus zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. De week ervoor beoordeelt het kabinet wat er nodig is voor de periode daarna, zo maakte premier Mark Rutte bekend tijdens een persconferentie. Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Hier lees je het vorige blog nog eens terug.

In samenwerking met indebuurt Leiden