Volledig scherm
In de eerste aflevering van het RTL4-programma ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ waren Leidenaren Wijnand en Thysa te zien. © Screenshot RTLXL

Leids stel in tv-programma Het Spaanse Dorp: Polopos

Vijf Nederlandse koppels gaan in het RTL4-programma ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ een nieuw bestaan opbouwen in het Zuid-Spaanse bergdorpje Polopos. Ze laten thuis alles achter om hier een onderneming te starten. En een van die stellen moet hiervoor Leiden verlaten.

Het Spaanse dorpje Polopos telt nog maar zestig (!) inwoners en is dus wel toe aan wat nieuw leven in de brouwerij. Daarom mogen vijf Nederlandse koppels hier een onderneming starten. Het koppel wat aan het einde van het programma het beste integreert wordt uitgeroepen tot ‘ereburger’ en wint 20 duizend euro voor hun Spaanse droom.

In de eerste aflevering afgelopen maandag waren Leidenaren Wijnand en Thysa te zien. Zij verruilen Leiden voor Polopos om een creatieve onderneming te starten. In hun Spaanse huis willen ze twee of drie studio’s bouwen waar kunstenaars kunnen werken en logeren. Daarnaast willen ze ook een klein koffiehuis openen.

Het ondernemingsplan van het Leidse stel valt in de smaak bij de dorpsraad en zij zijn daarom één van de vijf koppels die een onderneming mogen starten. Het avontuur van Wijnand en Thysa is wekelijks om 21.30 uur te zien op RTL 4.

In samenwerking met indebuurt Leiden