Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

‘Leids’ vaccin door strenge regels waarschijnlijk niet in Nederland getest

Het Amerikaanse medische concern Johnson & Johnson werkt in Leiden met meer dan honderd mensen aan een coronavaccin, maar zal dat vaccin vermoedelijk niet in Nederland op mensen testen.

De regels voor klinische tests op mensen zijn in Nederland strenger dan in andere landen en zouden vertraging opleveren, meldt het Financieel Dagblad. Om snelheid te maken, wordt het Leidse vaccin mogelijk in de VS en het Verenigd Koninkrijk getest.

‘We kiezen de snelste en beste manier’, aldus een verklaring van Janssen, het farmaceutische dochterbedrijf van Johnson & Johnson. De Nederlandse procedures botsen met de wens van politici en medici om juist snelheid te maken met een vaccin.

  1. LUMC lanceert COVID Radar-app
    Indebuurt Leiden

    LUMC lanceert COVID Radar-app

    Het LUMC heeft een app ontwikkeld: de COVID Radar. Met de gegevens die gebruikers daar invoeren, wil de organisatie meer inzicht krijgen in hoe het coronavirus zich verspreidt. Hoeveel mensen hebben het coronavirus (gehad), wie loopt een groot risico en wie minder? Hoeveel patiënten kunnen ziekenhuizen verwachten en waar in het land bevinden die patiënten zich? Allemaal vragen waar het LUMC antwoord op hoopt te krijgen door middel van deze app.

In samenwerking met indebuurt Leiden