Volledig scherm
Het stadhuis van Leiden © Google Streetview

Leidse Horeca wil langer open zijn tijdens Ontzet, buurtverenigingen protesteren

De Leidse horeca wil de sluitingstijden op 2 en 3 oktober, tijdens de Leidse kermis, vanaf 2020 met een half uur verlengen. Daarvoor hebben ze een verzoek ingediend. De acht burtverenigingen in het centrum zijn niet blij en verzoeken de burgemeester in het brief om het voorstel van de horeca af te wijzen. Dat schrijft Unity.nu

De buurtbewoners schrijven in de brief dat de feestelijkheden tijdens het Leids Ontzet voor een deel van de bewoners van de binnenstad een steeds grotere ergernis vormen. De bewoners hebben vooral veel last van het lawaai dat tot in de late uren doorgaat. 

Sommige buurtbewoners zouden zoveel last hebben van het lawaai dat ze ervoor keien om buiten de stad te slapen. Daarmee is voor de buurtbewoners de grens van het acceptabele bereikt. 

De Leidse horeca hoopt met de openingstijden extra inkomsten te genereren, vooral om de alsmaar oplopende kosten, bijvoorbeeld die van de invoering van ecoglazen, te compenseren. Dat langere openingstijden die kosten compenseren heeft de horeca echter niet aangetoond in de ogen van de buurtverenigingen. 

In samenwerking met indebuurt Leiden