LUMC in Leiden.
Volledig scherm
LUMC in Leiden. © ANP

Leidse studenten lanceren enquête naar coronamaatregelen

Studenten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn samen met buitenlandse wetenschappers een enquête gestart die mensen vraagt naar wat ze vinden van het overheidsbeleid tegen het coronavirus.

De studenten willen voornamelijk weten wat de mening is van mensen over de door de overheid getroffen maatregelen in strijd tegen het coronavirus. Ook willen ze weten of ze zich houden aan die maatregelen. 

De groep wordt geholpen vanuit meerdere hoeken: “Gaandeweg sloten ervaren epidemiologen, masterstudenten en buitenlandse wetenschappers uit onder meer Berlijn zich bij ons aan om het onderzoek ook internationaal uit te zetten”, laten ze weten tegen Nu.nl. 

Nadat de data in verschillende landen zijn verzameld willen de studenten ze zo snel mogelijk gaan analyseren en delen met instanties die ermee aan de slag kunnen.

  1. LUMC lanceert COVID Radar-app
    Indebuurt Leiden

    LUMC lanceert COVID Radar-app

    Het LUMC heeft een app ontwikkeld: de COVID Radar. Met de gegevens die gebruikers daar invoeren, wil de organisatie meer inzicht krijgen in hoe het coronavirus zich verspreidt. Hoeveel mensen hebben het coronavirus (gehad), wie loopt een groot risico en wie minder? Hoeveel patiënten kunnen ziekenhuizen verwachten en waar in het land bevinden die patiënten zich? Allemaal vragen waar het LUMC antwoord op hoopt te krijgen door middel van deze app.

In samenwerking met indebuurt Leiden