Volledig scherm
De societeit van Minerva aan de Breestraat in Leiden. © Google Streetview

Leidse studenten voelen zich minder veilig na nieuwe aanranding in binnenstad

Een 24-jarige vrouw is in de nacht van dinsdag op woensdag het slachtoffer van een aanranding geworden op de Doelensteeg in Leiden. De laatste maanden zijn meer vrouwen slachtoffer geworden van aanranding en verkrachting.

Voor incidenten op 6 november (verkrachting) en 11 november (aanranding) zoekt de politie nog een dader. Dat geldt ook voor de aanranding in de nacht van dinsdag op woensdag. De politie is op zoek naar een licht getinte man van tussen de 18 en 25 jaar oud. Hij is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en heeft kort donker haar. De verdachte zou om 3.10 uur de Doelensteeg uit zijn gerend richting het Rapenburg. Mogelijk hebben getuigen hem gezien. 

Onrust bij studenten

De aanrandingen en verkrachting in de binnenstad zorgen voor onrust onder Leidse vrouwen. De vele studentenverenigingen in de stad werken samen om zo veilig mogelijk thuis te komen: Er wordt aangeraden samen te fietsen, je live locatie te delen via Whatsapp of te bellen met iemand terwijl je fietst. Een oproep voor meer blauw op straat, gericht aan burgemeester Lenferink, is al honderden keren gedeeld. 

Volgens de burgemeester surveilleren er sinds het incident op 12 november ‘s nachts extra agenten. Ook zou de politie extra rechercheurs op de zoektocht naar de dader hebben gezet. ,,Samen met de politie en de studentenverenigingen gaan we hun leden hier ook extra op wijzen en bieden extra hulp bij de aangifte”, aldus de burgemeester tegen Omroep West

In samenwerking met indebuurt Leiden